ZALECENIA DOTYCZĄCE - Hotpoint-Ariston MWHA 2322 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Hotpoint-Ariston MWHA 2322 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

pl

9.

Jeżeli z kuchenki wydobywa się dym, nale

-

ży ją natychmiast wyłączyć lub odłączyć od

zasilania oraz pozostawić drzwi zamknięte

w celu stłumienia ewentualnego płomienia.

10.

Nie należy wydłużać czasu gotowania.

11.

Wnętrza kuchenki nie należy używać do prze

-

chowywania. Nie należy przechowywać w ku

-

chence takich produktów jak chleb, ciastka, itd.

12. Przed umieszczeniem w kuchence plastiko-

wych lub papierowych pojemników należy

usunąć z nich wszelkie druciane zaciski i

metalowe uchwyty.

13.

Kuchenkę należy ustawić i zainstalować

zgodnie z dołączoną instrukcją obsługi.

14.

Jajka w skorupkach oraz całe jajka ugotowa

-

ne na twardo nie powinny być podgrzewa

-

ne w kuchenkach mikrofalowych, ponieważ

mogą one eksplodować nawet po zakończe

-

niu podgrzewania mikrofalami.

15.

Urządzenie nadaje się do użytkowania w

warunkach domowych oraz w innych podob

-

nych warunkach, tj.:

-zaplecza kuchenne w sklepach, biurach lub

innych miejscach pracy;

-hotele (dostępne dla klientów), motele lub

inne rodzaje zakwaterowania;

-gospodarstwa rolne;

-pensjonaty.

16.

W razie uszkodzenia przewodu zasilającego

musi on zostać wymieniony przez producen

-

ta, personel autoryzowanego punktu serwi

-

sowego lub przez odpowiednio wykwalifi

-

kowaną osobę, co pozwoli zapobiec ryzyku

porażenia prądem elektrycznym.

17.

Urządzenia nie wolno przechowywać ani

używać na zewnątrz.

18.

Kuchenki nie należy używać w pobliżu wody,

w zawilgoconym pomieszczeniu lub w pobli

-

żu basenu kąpielowego.

19.

Podczas pracy urządzenia temperatura jego

powierzchni zewnętrznych może być wyso

-

ka. Powierzchnie mogą być gorące podczas

użytkowania. Przewód zasilający należy

trzymać z dala od rozgrzanych powierzchni

i nie należy zakrywać otworów wentylacyj

-

nych kuchenki.

20.

Nie należy dopuścić do tego, aby przewód

zasilający zwisał z krawędzi stołu lub blatu.

21.

Jeżeli kuchenka nie będzie utrzymywana w

czystości, może to doprowadzić do uszko

-

ZALECENIA DOTYCZĄCE

BEZPIECZEŃSTWA

Aby ograniczyć ryzyko pożaru, porażenia prądem

elektrycznym, zranienia osób lub ich narażenia na

działanie nadmiernego promieniowania mikrofalo

-

wego podczas użytkowania kuchenki, należy prze

-

strzegać następujących zasad bezpieczeństwa:

1.

OSTRZEŻENIE: Nie wolno podgrzewać

płynów lub produktów żywnościowych

znajdujących się w szczelnie zamkniętych po

-

jemnikach, ponieważ mogą one eksplodować.

2.

OSTRZEŻENIE: Tylko personel auto

-

ryzowanego punktu serwisowego

może wykonywać naprawy wymagające

zdjęcia pokrywy chroniącej przed promienio

-

waniem mikrofalowym.

3.

Urządzenie może być używane przez dzieci

w wieku powyżej 8 lat, a także przez osoby o

ograniczonej sprawności fizycznej, ruchowej

lub umysłowej oraz przez osoby nie posia

-

dające doświadczenia lub wiedzy w zakre

-

sie jego użytkowania, jeśli znajdują się one

pod nadzorem osoby dorosłej lub otrzymały

od niej wskazówki dotyczące użytkowania

urządzenia i zagrożeń wynikających z jego

niewłaściwego użytkowania. Nie należy po

-

zwolić dzieciom na zabawę urządzeniem.

Czyszczenie i czynności konserwacyjne

urządzenia mogą być wykonywane przez

dzieci w wieku od 8 lat, jeśli znajdują się one

pod nadzorem osób dorosłych.

4.

Urządzenie oraz przewód zasilający należy

przechowywać poza zasięgiem dzieci w wie

-

ku poniżej 8 lat.

5.

Należy używać tylko takich naczyń, które

nadają się do stosowania w kuchenkach mi

-

krofalowych.

6.

Kuchenkę należy czyścić regularnie, usuwa

-

jąc wszelkie pozostałości po jedzeniu.

7.

Należy się stosować do zaleceń punktu:

“ŚRODKI OSTROŻNOŚCI CELEM UNIK

-

NIĘCIA NARAŻENIA NA DZIAŁANIE NAD

-

MIERNEGO PROMIENIOWANIA MIKRO

-

FALOWEGO”.

8.

Podczas podgrzewania żywności w plastiko

-

wych lub papierowych pojemnikach należy

zwracać szczególną uwagę na kuchenkę ze

względu na możliwość zapalenia się pojem

-

nika.

hotpoint.

eu

112

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)