Rozmrażanie przy użyciu mikrofal - Bosch BFL 520 MW0 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch BFL 520 MW0 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 22
Ładowanie instrukcji

pl 

Tak to działa

32

Po upływie połowy czasu rozmrażania można zdjąć
folię.

3.

Uwaga: 

Podczas rozmrażania mięsa i drobiu po-

wstaje woda.
Nagromadzony płyn należy wylać podczas obraca-
nia i w żadnym wypadku nie wykorzystywać do kon-
sumpcji ani nie dopuścić do zetknięcia z innymi pro-
duktami spożywczymi.

4.

W międzyczasie obrócić albo zamieszać potrawę je-
den lub dwa razy.
Duże kawałki obracać kilka razy.

5.

W celu temperatury rozmrożone produkty należy po-
zostawić w temperaturze pokojowej na 10 do 20 mi-
nut.
Z drobiu można teraz wyjąć podroby. Mięso można
poddać dalszej obróbce, nawet jeśli w środku jest
jeszcze częściowo zamrożone.

Rozmrażanie przy użyciu mikrofal

Przestrzegać zalecanych ustawień dotyczących rozmrażania i podgrzewania zamrożonych potraw przy użyciu mikro-
fal.

Potrawa

Waga w g

Moc mikrofal w W

Czas trwania w min

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w cało-
ści, z kością i bez

800

1.

180

2.

90

1.

15

2.

10 - 20

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w cało-
ści, z kością i bez

1000

1.

180

2.

90

1.

20

2.

15 - 25

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w cało-
ści, z kością i bez

1500

1.

180

2.

90

1.

30

2.

20 - 30

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w ka-
wałkach lub plastrach

200

1.

180

2.

90

1.

2

1

2.

4 - 6

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w ka-
wałkach lub plastrach

500

1.

180

2.

90

1.

5

1

2.

5 - 10

Mięso wołowe, cielęce lub wieprzowe w ka-
wałkach lub plastrach

800

1.

180

2.

90

1.

8

1

2.

10 - 15

Mięso mielone, mieszane

2, 3

200

90

10

4

Mięso mielone, mieszane

2, 3

500

1.

180

2.

90

1.

5

4

2.

10 - 15

Mięso mielone, mieszane

2, 3

800

1.

180

2.

90

1.

8

4

2.

10 - 20

Drób lub kawałki drobiu

5

600

1.

180

2.

90

1.

8

2.

10 - 20

Drób lub kawałki drobiu

5

1200

1.

180

2.

90

1.

15

2.

10 - 20

Filet rybny, kotlet rybny lub plastry ryby

5

400

1.

180

2.

90

1.

5

2.

10 - 15

Warzywa, np. groszek

300

180

10 - 15

Owoce, np. maliny

5

300

180

7 - 10

6

Owoce, np. maliny

5

500

1.

180

2.

90

1.

8

6

2.

5 - 10

Masło, rozmrażanie

7

125

1.

180

2.

90

1.

1

2.

2 - 3

Masło, rozmrażanie

7

250

1.

180

2.

90

1.

1

2.

3 - 4

Chleb w całości

500

1.

180

2.

90

1.

6

2.

5 - 10

Chleb w całości

1000

1.

180

2.

90

1.

12

2.

10 - 20

1

Podczas obracania porozdzielać rozmrożone części.

2

Potrawy zamrażać na płasko.

3

Już rozmrożone mięso wyjmować.

4

Kilkakrotnie obrócić potrawę.

5

Porozdzielać rozmrożone części.

6

Od czasu do czasu ostrożnie zamieszać potrawę.

7

Całkowicie usunąć opakowanie.

8

Rozmrażać tylko ciasta bez polewy, śmietany, żelatyny i kremu.

9

Porozdzielać kawałki ciasta.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)