PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW; NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWAĆ ZA POMOCĄ TEGO URZĄDZENIA: - Krups Intuition Preference+ EA875E10 - Instrukcja obsługi - Strona 38

Spis treści:
- Strona 4 – KONTROLA FABRYCZNA; gwarancji w Państwa kraju.; WARUNKI UŻYTKOWANIA; kawy do pojemnika na kawę ziarnistą.
- Strona 5 – razie gwarancja ulega unieważnieniu.; SZCZEGÓŁOWA INSTRUKCJA / PROBLEMY I ICH USUWANIE; Polski
- Strona 6 – Česky; TRANSPORT; u sprzedawcy sprzętu.; przetwarzaniu lub recyklingowi.
- Strona 32 – POTRZEBUJESZ POMOCY W OBSŁUDZE URZĄDZENIA?; WAŻNE INFORMACJE O PRODUKCIE
- Strona 33 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE SYMBOLI UŻYTYCH W INSTRUKCJACH; PRODUKTY DOSTARCZONE WRAZ Z URZĄDZENIEM
- Strona 34 – Pojemnik na ziarna kawy; PIERWSZE KROKI I KONFIGURACJA URZĄDZENIA; WŁĄCZANIE URZĄDZENIA
- Strona 35 – WSKAZÓWKI I PORADY; INTUICYJNY WSKAŹNIK ŚWIETLNY; DO CZEGO SŁUŻY INTUICYJNY WSKAŹNIK ŚWIETLNY?
- Strona 36 – FILTR A TWARDOŚĆ WODY
- Strona 37 – MŁYNEK: REGULACJA STOPNIA ZMIELENIA KAWY; DLACZEGO NALEŻY DOSTOSOWAĆ STOPIEŃ ZMIELENIA KAWY?; JAK DOSTOSOWAĆ STOPIEŃ ZMIELENIA KAWY?
- Strona 38 – PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW; NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWAĆ ZA POMOCĄ TEGO URZĄDZENIA:
- Strona 39 – NAPOJE NA BAZIE MLEKA; HERBATY I NAPARY
- Strona 40 – MÓJ PROFIL; DO CZEGO SŁUŻY FUNKCJA PROFILU?; JAK ZARZĄDZAĆ ULUBIONYMI NAPOJAMI ZAPISANYMI W MOIM PROFILU?; KONSERWACJA OGÓLNA; KONSERWACJA POJEMNIKA NA FUSY KAWOWE I TACKI OCIEKOWEJ
- Strona 41 – KONSERWACJA MODUŁU SPIENIANIA MLEKA; INNE CZYNNOŚCI KONSERWACYJNE
- Strona 42 – POZOSTAŁE FUNKCJE; JAK UZYSKAĆ DOSTĘP DO USTAWIEŃ URZĄDZENIA?
- Strona 43 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; DZIAŁANIE; UŻYTKOWANIE; PARA I MLEKO
- Strona 44 – NAPOJE
211
FR
NL
NO
FI
IT
EL
SK
UK
BG
DE
EN
DA
SV
ES
PT
CS
HU
RU
RO
HR
PL
PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW
NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWAĆ ZA POMOCĄ TEGO URZĄDZENIA:
Napoje
Przybliżony
rozmiar
Możliwe
pojemności
Moc
kawy
Ristretto
Małe aromatyczne espresso
25 ml
20–40 ml
Espresso
Pełne espresso o wyraźnym aromacie,
pokryte nieco gorzką karmelową
pianką
40 ml
40–70 ml
Lungo
Duże espresso z karmelową pianką
70 ml
70–100 ml
Doppio
Podwójne espresso z pomarańczową
pianką
100 ml
40–140 ml
Duża czarna kawa
Wyższy poziom kofeiny, ale mniej
intensywny smak Bardzo popularna
rano
120 ml
80–180 ml
Americano
Podwójne duże espresso w połączeniu
z gorącą wodą
120 ml
90–150 ml
Espresso Macchiato
Espresso z cienką warstwą
spienionego mleka
M = 60 ml
L = 80 ml
XL = 100 ml
60 - 100 ml
Cappuccino
Równowaga między mlekiem, pianą
i kawą
M = 120 ml
L = 180 ml
XL = 240 ml
120–240 ml
Spienione mleko
Duża porcja mleka z pianką
M = 120 ml
L = 160 ml
XL = 200 ml
120–200 ml
Flat White
Kawa ze spienionym mlekiem i pianką
M = 160 ml
L = 200 ml
XL = 240 ml
160 - 240 ml
Caffe Latte
Piana z subtelnym smakiem kawy
M = 200 ml
L = 280 ml
XL = 350 ml
200–350 ml
Latte Macchiato
Doskonałe espresso z mleczną pianką
M = 190 ml
L = 250 ml
XL = 340 ml
190–240 ml
Napar
Woda podgrzewana jest do idealnej
temperatury dla naparu
200ml
20 - 300 ml
Czarna herbata
Woda podgrzewana jest do idealnej
temperatury dla czarnej herbaty
200ml
20 - 300 ml
Zielona herbata
Woda podgrzewana jest do idealnej
temperatury dla zielonej herbaty
200 ml
20–300 ml
W każdym przepisie można zmienić ilość dodawanej kawy. Objętość mleka jest stała.
W CELU PRZYGOTOWANIA NAPOJU URZĄDZENIE AUTOMATYCZNIE WYKONUJE NASTĘPUJĄCE
CZYNNOŚCI:
W przypadku przepisów na kawę
W przypadku przepisów na napoje
mleczne inne niż Caffe Latte, Flat
White, Espresso Macchiato
Ustawienia dla Caffe Latte, Flat
White oraz Espresso Macchiato
1. Mielenie ziaren kawy
2. Ubijanie zmielonej kawy
3. Wlew wstępny (w tym momencie
do kubka może wpaść kilka kropel)
4. Perkolacja
1. Faza nagrzewania wstępnego
2. Spienianie mleka
3. Mielenie ziaren kawy
4. Ubijanie zmielonej kawy
5. Wlew wstępny (w tym momencie
do kubka może wpaść kilka kropel)
6. Perkolacja
1. Mielenie ziaren kawy
2. Ubijanie zmielonej kawy
3. Wlew wstępny (w tym momencie
do kubka może wpaść kilka kropel)
4. Perkolacja
5. Faza nagrzewania wstępnego
6. Spienianie mleka
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Polski Polski 52 KONTROLA FABRYCZNA ■ Państwa urządzenie zostało sprawdzone i przetestowane przed opuszczeniem fabryki. Pomimo tego, iż przykładamy ogromną wagę do czyszczenia, istnieje możliwość, że w młynku znajdą się resztki kawy, a na kratce tacki ociekacza – krople kawy. Dziękujemy za wyrozumi...
Polski 53 cappuccino ani wylotem kawy podczas przyrządzania kawy. ■ Dysza pary może być gorąca, należy zachować ostrożność poruszając nią podczas parzenia lub tuż po przygotowaniu napoju. ■ Należy sprawdzić, czy napięcie zasilania wskazane na tabliczce znamionowej urządzenia jest zgodne z napięcie...
Polski Česky 54 TRANSPORT ■ Należy przechować oryginalne opakowanie urządzenia w celu jego transportu. Przed transportem lub przenoszeniem urządzenia należy opróżnić pojemnik na fusy, pojemnik na płyn czyszczący (w zależności od modelu), pojemnik na kawę ziarnistą, pojemnik na wodę i tackę ociekow...
Inne modele ekspresy do kawy Krups
-
Krups Arabica EA811810
-
Krups Arabica Espresso (EA811010)
-
Krups EA 8050 Compact Espresseria
-
Krups EA 829810
-
Krups EA 850B
-
Krups EA8005PE Espresseria Automatic
-
Krups EA8010PE
-
Krups EA8010PE Espresseria Automatic
-
Krups EA801910 Espresseria Automatic
-
Krups EA8050PE Compact Espresseria