PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW; NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWA; PUJĄCE CZYNNO - Krups EA872A10 - Instrukcja obsługi - Strona 20

Krups EA872A10

Ekspres do kawy Krups EA872A10 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

209

FR

N

L

N

R

F

I

IT

E

L

SK

UK

B

G

D

E

D

A

S

V

E

S

P

T

CS

H

U

R

U

R

O

H

R

E

N

P

L

PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW

NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWA

Ć

ZA POMOCĄ TEGO URZĄDZENIA:

Napoje

Przybliżony

rozmiar

Możliwe

pojemności

Moc

kawy

Ristretto

Ma

ł

e aromatyczne espresso

25 ml

20–40 ml

9

9

Espresso

Pe

ł

ne espresso o wyra

ź

nym aromacie, pokryte

nieco gorzk

ą

karmelow

ą

piank

ą

40 ml

40–70 ml

9

9

Lungo

Du

ż

e espresso z karmelow

ą

piank

ą

70 ml

70–100 ml

9

9

Doppio

Podwójne espresso z pomara

ń

czow

ą

piank

ą

100 ml

40–140 ml

9

Du

ż

a czarna kawa

Wy

ż

szy poziom kofeiny, ale mniej intensywny

smak Bardzo popularna rano

120 ml

80–180 ml

9

9

Americano

Podwójne du

ż

e espresso w po

łą

czeniu

z gor

ą

c

ą

wod

ą

120 ml

90–150 ml

9

Cappuccino

Równowaga mi

ę

dzy mlekiem, pian

ą

i kaw

ą

M = 120 ml
L = 180 ml
XL = 240 ml

120–240 ml

9

9

Spienione mleko

Du

ż

a porcja mleka z piank

ą

M = 120 ml
L = 160 ml
XL = 200 ml

120–200 ml

9

Caffe Latte

Piana z subtelnym smakiem kawy

M = 200 ml
L = 280 ml
XL = 350 ml

200–350 ml

9

9

Latte Macchiato

Doskona

ł

e espresso z mleczn

ą

piank

ą

M = 190 ml
L = 250 ml
XL = 340 ml

190–240 ml

9

9

Gor

ą

ca woda

200 ml

20–300 ml

W ka

ż

dym przepisie mo

ż

na zmieni

ć

ilo

ść

dodawanej kawy. Obj

ę

to

ść

mleka jest sta

ł

a.

W CELU PRZYGOTOWANIA NAPOJU
URZĄDZENIE AUTOMATYCZNIE WYKONUJE NAST

Ę

PUJĄCE CZYNNO

Ś

CI:

W przypadku przepisów na kaw

ę

W przypadku przepisów na napoje
mleczne inne niż caffe latte

W przypadku caffe latte

1.

Mielenie ziaren kawy

2.

Ubijanie zmielonej kawy

3.

Wlew wst

ę

pny (w tym momencie

do kubka mo

ż

e wpa

ść

kilka kropel)

4.

Perkolacja

1.

Faza nagrzewania wst

ę

pnego

2.

Spienianie mleka

3.

Mielenie ziaren kawy

4.

Ubijanie zmielonej kawy

5.

Wlew wst

ę

pny (w tym momencie

do kubka mo

ż

e wpa

ść

kilka kropel)

6.

Perkolacja

1.

Mielenie ziaren kawy

2.

Ubijanie zmielonej kawy

3.

Wlew wst

ę

pny (w tym momencie

do kubka mo

ż

e wpa

ść

kilka kropel)

4.

Perkolacja

5.

Faza nagrzewania wst

ę

pnego

6.

Spienianie mleka

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 14 - POTRZEBUJESZ POMOCY W OBSŁUDZE URZĄDZENIA?; WAŻNE INFORMACJE O PRODUKCIE

203 FR N L N R F I IT E L SK UK B G D E D A S V E S P T CS H U R U R O H R E N P L Szanowny Kliencie, Dzi ę kujemy za zakup ekspresu do kawy KRUPS z m ł ynkiem. Firma KRUPS projektuje, opracowuje i produkuje swoje ekspresy do kawy we Francji, zapewniaj ą c najwy ż sze standardy i jako ść produkcji. ...

Strona 16 - PIERWSZE KROKI I KONFIGURACJA URZĄDZENIA

205 FR N L N R F I IT E L SK UK B G D E D A S V E S P T CS H U R U R O H R E N P L DANE TECHNICZNE Urządzenie Ekspres do kawy EA87 Zasilanie 220–240 V/50 Hz (pr ą d zmienny) Ciśnienie pompy 15 barów Pojemnik na ziarna kawy 250 g Zużycie energii Podczas pracy: 1450 W Pojemnik na wodę 3 l Rozpoczęcie ...

Strona 17 - WSKAZÓWKI I PORADY; INTUICYJNY WSKA; DO CZEGO SŁUŻY INTUICYJNY WSKA

206 . WSKAZÓWKI I PORADY Jako ść wody ma du ż y wp ł yw na jako ść aromatów. Kamie ń i chlor mog ą wp ł ywa ć na smak kawy. Aby zachowa ć aromat kawy, zalecamy u ż ycie wk ł adu systemu Caris Aqua Filter lub wody butelkowanej z zawarto ś ci ą pozosta ł o ś ci suchych poni ż ej 800 mg/L (patrz etykie...

Inne modele ekspresy do kawy Krups

Wszystkie ekspresy do kawy Krups