Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach – - KitchenAid 5KSM7990XEER - Instrukcja obsługi - Strona 71

KitchenAid 5KSM7990XEER
Ładowanie instrukcji

219

Polsk
i

UŻYTKOWANIE MIKSERA

Mikser wyposażony jest w funkcję Soft Start dla

wszystkich prędkości. Pozwala ona na każdym

nastawie prędkości zróżnicować ją automa-

tyczne, początkowo startując nieco wolniej,

dla zapobiegnięcia rozchlapywania płynnych

składników lub pylenia mąki na początku

mieszania, a następnie zwiększając prędkość

do pożądanego poziomu, zapewniającego

osiągnięcie zamierzonych rezultatów pracy.

UWAGA: Do mieszania

i wyrabiania ciasta drożdżowego

używać prędkości 2. Użycie

innych prędkości stanowi

istotne zagrożenie uszkodzenia

urządzenia. Spiralny Hak

doskonale miesza ciasta

drożdżowe i wyrabia je w czasie

nie dłuższym niż 4 minuty.

Dzieża 6,9 L

Mąka

Chleb

Ciasteczka

Ziemniaki pureé

2 do 2,2 kg

8 bochenków po 450g

160 sztuk

3,6 kg

Tabela pojemności

Opis czynności na poszczególnych biegach –

10-cio stopniowa regulacja

Prędkość

Opis

Narzędzie

Używana do

1

2

4

6

8-10

Mieszanie wstępne

Mieszanie wolne

Mieszanie, ubijanie

Ubijanie

Szybkie i bardzo

szybkie ubijanie

Służy do powolnego, wstępnego

mieszania, łączenia i zacierania

wszystkich mas i suchych składników

ciast. Na tym biegu dodaje się mąkę

i inne suche produkty do ciasta

i składniki płynne do suchych.

Nie mieszać ani nie wyrabiać na

tej prędkości ciast drożdżowych.
Do powolnego miksowania, ucierania,

szybszego mieszania. Na tym biegu

wyrabia się ciasta drożdżowe, ciasta

kruche i ucierane. Stosuje się również

w pierwszej fazie doprowadzania

ziemniaków i innych warzyw do postaci

pureé oraz w chwilach dodawania

płynnego tłuszczu lub mąki do ciasta.
Używa się do wyrabiania średnio

ciężkich ciast – jak ciasta kruche.

Na tej prędkości rozciera się cukier

z tłuszczem i dodaje cukier do białek

na bezy. Jest to średnia prędkość

mieszania mas.
Do średnio szybkiego ubijania. Stosuje

się do wykończenia lżejszych mas

wymagających napowietrzenia.

Do ubijania piany z białek, całych

jaj, bitej śmietany. Stosuje się w

końcowej fazie przygotowania pureé

ziemniaczanego.

W10308298C_15_PL.indd 219

7/20/12 9:27 AM

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 64 - Polsk; Spis treści

212 Polsk i PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA Ważne zalecenia dotyczące bezpieczeństwa .......................................................................... 213 Wymagania elektryczne ...................................................................................................................

Strona 65 - PROSIMY ZACHOWAĆ TĘ INSTRUKCJĘ; Ważne zalecenia dotyczące bezpieczeństwa; NIEBEZPIECZEŃSTWO; PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA; PRODUKT JEST PRZEZNACZONY DO

213 Polski PROSIMY ZACHOWAĆ TĘ INSTRUKCJĘ Używając urządzeń elektrycznych, należy zawsze przestrzegać następujących środków ostrożności 1. Czytać uważnie wszystkie instrukcje. 2. Nie należy zanurzać miksera w wodzie ani innych płynach. Grozi to porażeniem elektrycznym. 3. W wypadku użycia jakiego...

Strona 66 - Wymagania elektryczne; UWAGA; Utylizacja urządzeń elektrycznych

214 Polsk i PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA Miksery pracują pod napięciem 220-240V, z prądem przemiennym o częstotliwości 50/60 Hz Moc: 325 W, Zalecany czas pracy: 1-30 minut przy cyklu roboczym 10 minut WŁ. / 15 minut WYŁ. UWAGA: Moc bierna miksera oznaczona jest na tabliczce znamionowej urządzen...

Inne modele miksery KitchenAid