Wskazówki dotyczące bicia - KitchenAid 5KSM7591XESL - Instrukcja obsługi - Strona 39

Mikser KitchenAid 5KSM7591XESL – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 30 – Spis treści
- Strona 31 – Podstawowe zasady bezpieczeństwa; NIEBEZPIECZEŃSTWO; WAŻNE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; PRODUKT JEST PRZEZNACZONY WYŁĄCZNIE
- Strona 32 – Wymagania elektryczne; UWAGA; Utylizacja urządzeń elektrycznych
- Strona 33 – Części i funkcje
- Strona 34 – Przygotowywanie miksera do pracy
- Strona 36 – Użytkowanie miksera; Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach –
- Strona 37 – Przystawki; Informacje ogólne; Czyszczenie i Konserwacja
- Strona 38 – Wskazówki Dotyczące Użytkowania; Wskazówki dotyczące miksowania; Czas miksowania
- Strona 39 – Wskazówki dotyczące bicia
- Strona 40 – Wskazówki dotyczące wyrabiania
- Strona 41 – Serwis i Gwarancja; Gwarancja na mikser planetarny KitchenAidTM z podnoszoną; Kiedy potrzebny jest serwis
- Strona 42 – Serwis; Obsługa Klienta
207
Polsk
i
Wskazówki Dotyczące Użytkowania
Wskazówki dotyczące bicia
białek jaj
Wlać do dzieży białka o temperaturze pokojowej.
Zamontować dzieżę i rózgę do miksera. Prędkość
zwiększać stopniowo, aby uniknąć rozchlapywania
i ubijać aż do uzyskania pożądanego efektu. Patrz
tabela poniżej.
Etapy ubijania
Dzięki mikserowi KitchenAid™ białka będą ubijane
niezwykle szybko. Należy unikać przebijania.
Poniższa lista pomaga zrozumieć, jakich kolejnych
etapów ubijania należy oczekiwać.
Spienione:
Duże, nierówne bąble powietrza.
Zaczynają trzymać kształt
Bąbelki są drobne i gęste, masa jest biała.
Miękkie szczyty
Po wyjęciu rózgi z masy, ciągnące
się za nią szczyty powstałe z piany,
opadają.
Prawie sztywne
Wyjmowana rózga formuje ostre
szczyty, piana pozostaje miękka.
Twarde, lecz nie suche
Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne
szczyty z piany. Piana jest są jednolita w kolorze
i błyszczy.
Twarde i suche
Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne
szczyty z piany. Piana jest grudkowata, rwie się i jest
matowa w wyglądzie.
Wskazówki dotyczące
bicia śmietany
Schłodzoną dzieżę i rózgę zamontować do
miksera. Wlać do niej dobrze oziębioną śmietanę
kremówkę. Prędkość zwiększać stopniowo, aby
uniknąć rozchlapywania i ubijać aż do uzyskania
pożądanego efektu. Patrz tabela poniżej.
Etapy ubijania
Należy uważnie obserwować śmietanę podczas
ubijania. Mikser KitchenAid™ ubija tak szybko, że
niemal z każdą sekundą zmienia się konsystencja
produktu. Poniżej cechy kolejnych etapów
ubijania.
Zaczyna gęstnieć
Śmietana gęstnieje i zaczyna przypominać krem.
Trzyma kształt
Podczas wyjmowaniu rózgi śmietana tworzy
miękkie szczyty. W tej postaci może być
łatwo łączona z innymi składnikami, podczas
przygotowywania deserów i sosów.
Sztywna
Śmietana jest sztywna i podczas
wyjmowaniu rózgi tworzy
ostre szczyty. Doskonała do
wykończania deserów, ciast lub
napełniania nią rurek z kremem
lub ptysiów.
ILOŚĆ
1 białko.......................................
2-4 białka...................................
6 lub więcej białek..................
PRĘDKOŚĆ
stopniowo do 10
stopniowo do 8
stopniowo do 8
ILOŚĆ
50 – 200 ml................................
więcej niż 200 ml....................
PRĘDKOŚĆ
stopniowo do 10
stopniowo do 8
W10421400A_15_PL.indd 207
11/15/11 3:14 PM
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA Ważne zalecenia dotyczące bezpieczeństwa .......................................................................... 199 Wymagania elektryczne .................................................................................................................. 200 Utyl...
199 Polsk i Podstawowe zasady bezpieczeństwa Bezpieczeństwo użytkownika tego urządzenia jest dla nas najważniejsze. Dlatego w poniższej instrukcji przedstawiamy wiele istotnych informacji na ten temat.Należy czytać wszystkie zalecenia dotyczące bezpieczeństwa pracy i je przestrzegać. Jest to znak sy...
200 Polsk i Podstawowe zasady bezpieczeństwa Miksery pracują pod napięciem 220-240V, z prądem przemiennym o częstotliwości 50/60 HzUWAGA: Moc bierna miksera oznaczona jest na tabliczce znamionowej urządzenia, znajdującej się pod jego podstawą. Nie należy stosować przedłużaczy. Jeśli przewód zasilaj...
Inne modele miksery KitchenAid
-
KitchenAid 5KSM45AOB
-
KitchenAid 5KSM7591XEOB
-
KitchenAid 5KSM7990XEER
-
KitchenAid 5KSM7990XESL