Tabela pieczenia - Hotpoint-Ariston 7OFK 838J C(AN)RU/HA - Instrukcja obsługi - Strona 12

Piekarnik Hotpoint-Ariston 7OFK 838J C(AN)RU/HA – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 4 – Instrukcja obsługi
- Strona 5 – Ustawianie; Instalacja
- Strona 6 – Podłączenie do sieci elektrycznej
- Strona 7 – Opis urządzenia; Widok ogólny
- Strona 10 – Programy pieczenia
- Strona 11 – Praktyczne porady dotyczące pieczenia
- Strona 12 – Tabela pieczenia
- Strona 13 – Zalecenia i środki ostrożności; Bezpieczeństwo ogólne; Utylizacja
- Strona 14 – Wymiana żarówki; Konserwacja i utrzymanie
PL
53
Programy Potrawy
Waga
(kg)
Pozycja
półek
Nagrzewanie
wstępne
(minuty)
Zalecana
temperatura
Czas trwania
pieczenia
(minuty)
Piekarnik
tradycyjny
Kaczka
Pieczeń cielęca lub wołowa
Pieczeń wieprzowa
Herbatniki (z kruchego ciasta)
Kruche ciasta
1
1
1
-
1
2
2
2
2
2
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
Piekarnik do
wypieku ciast
Kruche ciasta
Ciasto z owocami
Ciasto śliwkowe
Ciasto biszkoptowe
Naleśniki nadziewane (na 2 półkach)
Małe ciastka (na 2 półkach)
Słone ciastka francuskie z serem (na 2
półkach)
Ptysie (na 3 półkach)
Herbatniki (na 3 półkach)
Bezy (na 3 półkach)
0.5
1
0.7
0.5
1.2
0.6
0.4
0.7
0.7
0.5
2
1 lub 2
2
2
1 i 3
1 i 3
1 i 3
1 i 2 i 4
1 i 2 i 4
1 i 2 i 4
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
180
180
180
160
200
190
210
180
180
90
20-30
40-45
40-50
25-30
30-35
20-25
15-20
20-25
20-25
180
Fast cooking
Mrożonki
Pizza
Cukinie i raki w lanym cieście
Tort wiejski ze szpinakiem
Panzerotti
Lasagne
Rumiane bułeczki
Kawałki kurczaka
0.3
0.4
0.5
0.3
0.5
0.4
0.4
1
1
1
1
1
1
1
-
-
-
-
-
-
-
250
200
220
200
200
180
220
12
20
30-35
25
35
25-30
15-20
Potrawy podgotowane
Zrumienione skrzydełka z kurczaka
0.4
1
-
200
20-25
Świeże potrawy
Herbatniki (z kruchego ciasta)
Ciasto śliwkowe
Słone ciastka francuskie z serem
0.3
0.6
0.2
1
1
1
-
-
-
200
180
210
15-18
45
10-12
Multi-pieczenie
Pizza (na 2 półkach)
Lasagne
Jagnięcina
Kurczak pieczony + ziemniaki
Makrela
Ciasto śliwkowe
Ptysie (na 2 półkach)
Herbatniki (na 2 półkach)
Ciasto biszkoptowe (na 1 półce)
Ciasto biszkoptowe (na 2 półkach)
Słone ciasta
1
1
1
1+1
1
1
0.5
0.5
0.5
1
1.5
1 i 3
2
2
1 i 3
1 i 2
1 i 2
1 i 3
1 i 3
1 i 2
1 i 3
2
15
10
10
15
10
10
10
10
10
10
15
230
180
180
200
180
170
190
180
170
170
200
15-20
30-35
40-45
60-70
30-35
40-50
20-25
10-15
15-20
20-25
25-30
Piekarnik do
pizzy
Pizza
Pieczeń cielęca lub wołowa
Kurczak
0.5
1
1
2
1
1 lub 2
15
10
10
220
220
180
15-20
25-30
60-70
Barbecue
Sole i mątwy
Szaszłyki z kalmarów i raków
Mątwy
Filet z dorsza
W arzywa z rusztu
Befsztyk cielęcy
Kiełbaski
Hamburgery
Makrele
Tosty (lub chleb opiekany)
0.7
0.6
0.6
0.8
0.4
0.8
0.6
0.6
1
nr 4 i 6
3
3
3
3
1 lub 3
3
3
3
3
3
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
10-12
8-10
10-15
10-15
15-20
15-20
15-20
10-12
15-20
3-5
Na rożnie (jeśli jest)
Cielęcina z rożna
Kurczak z rożna
Jagnięcina z rożna
1.0
1.5
1.0
-
-
-
-
-
-
Maks
Maks
Maks
80-90
70-80
70-80
Gratin
Kurczak z rusztu
Mątwy
1.5
1.5
2 i 3
2 i 3
10
10
200
200
55-60
30-35
Na rożnie (jeśli jest)
Cielęcina z rożna
Jagnięcina z rożna
Kurczak (z rożna) + ziemniaki (na
brytfannie)
1.5
1.5
1.5
-
-
-
-
2
10
10
10
10
200
200
200
200
70-80
70-80
70-75
70-75
Tabela pieczenia
! Wskazany czas jest tylko czasem przyk
ł
adowym i mo
ż
e by
ć
zmieniany wed
ł
ug osobistych upodoba
ń
.
W systemie gotowania
„
Grill
”
brytfanna powinna by
ć
ustawiona na 1 poziomie od do
ł
u.
Rozmrażanie
Wszelka żywność zamrożona
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 45 PIEKARNIK Spis treści Instalacja, 46-47 UstawieniePodłączenie do sieci elektrycznejTabliczka znamionowa Opis urządzenia, 48 Widok ogólnyPanel sterowania Uruchomienie i użytkowanie, 49 Włączanie piekarnika Programator gotowania, 50 Programy, 51-53 Programy pieczeniaPraktyczne porady na temat pi...
46 PL ! Należy zachować niniejszą instrukcję obsługi, aby móc w każdej chwili z niej skorzystać. W przypadkusprzedaży, odstąpienia lub przeprowadzki, upewnićsię, że instrukcja obsługi pozostała wraz zurządzeniem. ! Należy uważnie przeczytać instrukcję: zawiera ona ważne informacje dotyczące instalac...
PL 47 TABLICZKA ZNAMIONOWA Wymiary szerokość 43,5 cm wysokość 32 cm g ł ębokość 41,5 cm Pojemność l 58 Elektrische aansluitingen napięcie 220-240V~ 50/60Hz lub 50Hz (patrz tabliczka znamionowa) maksymalny pobór mocy 2800W EN ER GYLA B EL Dyrektywa 2002/40/WE na etykietce piekarników elektrycznych. N...
Inne modele piekarniki Hotpoint-Ariston
-
Hotpoint-Ariston 7OFK 536J X RU/HA
-
Hotpoint-Ariston 7OFK 838J CX RU/HA
-
Hotpoint-Ariston 7OFK 838J X RU/HA
-
Hotpoint-Ariston 7OHK 637 CX RU/HA
-
Hotpoint-Ariston F 53 C.1 IX /HA
-
Hotpoint-Ariston FH 899 C XA/HA
-
Hotpoint-Ariston FHS 53 C IX/HA
-
Hotpoint-Ariston FK 1039E.20 X/HA
-
Hotpoint-Ariston FK 63 C X/HA
-
Hotpoint-Ariston FK 932 C X/HA