Utrzymywania temperatury - AEG KDK911422M - Instrukcja obsługi - Strona 10

AEG KDK911422M Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 29
Ładowanie instrukcji

www.aeg.com

24

wartości, ogrzewanie załącza się

ponownie.

Skala temperatury jest oznaczona

bezwzględnymi wartościami temperatur

w °C, i tego ma symbole odpowiadające

temperaturom optymalnym dla różnych

grup naczyń:

Symbol

ºC

Funkcja

30ºC

Rozmrażanie

40ºC

Wyrastanie ciasta

Podgrzewanie filiżanek/szkła

60ºC

Podgrzewanie naczyń

Utrzymywanie temperatury potraw

80ºC

Podgrzewanie potraw

Pieczenie w niskiej temperaturze

(występuje jedynie w modelu KD92903E)

3.5. Czas podgrzewania

Na czas podgrzewania wpływają różne

czynniki:

Materiał i grubość naczyń;

Ilość załadowanych przedmiotów;

Rozmieszczenie naczyń;

Nastawa temperatury.

Z tego względu nie można podać
precyzyjnego czasu podgrzewania.
W miarę nabierania doświadczenia w

użytkowaniu podgrzewacza można

poznać najlepsze ustawienia dla

stosowanych naczyń.

Jednakże dla orientacji, podane są

następujące czasy, dla nastawy

przy równomiernym podgrzaniu naczyń:

3.6. Propozycje dla funkcji

Utrzymywania temperatury

potraw i Podgrzewania

żywności:

Wstępnie rozgrzać podgrzewacz naczyń

przez 15 minut, aby we wnętrzu szuflady

ustaliła się wymagana temperatura.

3.7. Pieczenie w niskiej

temperaturze

(występuje jedynie

w modelu KDK912922/ KDK912912/
KDE912922/ KDE912912)

Za pomocą funkcji pieczenia w niskiej

temperaturze można delikatnie upiec

mięso w niskiej temperaturze stosując

długi czas pieczenia. Czas pieczenia

zależy od wielkości pieczonego mięsa.

Należy stosować naczynia ze szkła,

porcelany lub ceramiki.

3.8. Przygotowanie:

Wstępnie rozgrzać urządzenie wraz z

naczyniami w temperaturze 80°C przez

10 minut.

Zarumienić mięso na tłuszczu na patelni

i umieścić w szufladzie na wstępnie

rozgrzanych naczyniach. Zachować

ustawienie temperatury 80° C.

Ładunek

Czas (min)

Naczynia dla 6

osób

30 – 35

Naczynia dla 12

osób

40 – 45

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)