AEG KDK911422M Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
www.aeg.com
24
wartości, ogrzewanie załącza się
ponownie.
Skala temperatury jest oznaczona
bezwzględnymi wartościami temperatur
w °C, i tego ma symbole odpowiadające
temperaturom optymalnym dla różnych
grup naczyń:
Symbol
ºC
Funkcja
30ºC
Rozmrażanie
40ºC
Wyrastanie ciasta
Podgrzewanie filiżanek/szkła
60ºC
Podgrzewanie naczyń
Utrzymywanie temperatury potraw
80ºC
Podgrzewanie potraw
Pieczenie w niskiej temperaturze
(występuje jedynie w modelu KD92903E)
3.5. Czas podgrzewania
Na czas podgrzewania wpływają różne
czynniki:
Materiał i grubość naczyń;
Ilość załadowanych przedmiotów;
Rozmieszczenie naczyń;
Nastawa temperatury.
Z tego względu nie można podać
precyzyjnego czasu podgrzewania.
W miarę nabierania doświadczenia w
użytkowaniu podgrzewacza można
poznać najlepsze ustawienia dla
stosowanych naczyń.
Jednakże dla orientacji, podane są
następujące czasy, dla nastawy
przy równomiernym podgrzaniu naczyń:
3.6. Propozycje dla funkcji
Utrzymywania temperatury
potraw i Podgrzewania
żywności:
Wstępnie rozgrzać podgrzewacz naczyń
przez 15 minut, aby we wnętrzu szuflady
ustaliła się wymagana temperatura.
3.7. Pieczenie w niskiej
temperaturze
(występuje jedynie
w modelu KDK912922/ KDK912912/
KDE912922/ KDE912912)
Za pomocą funkcji pieczenia w niskiej
temperaturze można delikatnie upiec
mięso w niskiej temperaturze stosując
długi czas pieczenia. Czas pieczenia
zależy od wielkości pieczonego mięsa.
Należy stosować naczynia ze szkła,
porcelany lub ceramiki.
3.8. Przygotowanie:
Wstępnie rozgrzać urządzenie wraz z
naczyniami w temperaturze 80°C przez
10 minut.
Zarumienić mięso na tłuszczu na patelni
i umieścić w szufladzie na wstępnie
rozgrzanych naczyniach. Zachować
ustawienie temperatury 80° C.
Ładunek
Czas (min)
Naczynia dla 6
osób
30 – 35
Naczynia dla 12
osób
40 – 45
Spis treści
- 3 SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA
- 5 Instalacja
- 8 OPIS URZĄDZENIA
- 9 UŻYTKOWANIE; podgrzewacza naczyń
- 10 Utrzymywania temperatury
- 11 Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
- 12 ŁADOWNOŚĆ
- 13 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; panel sterowania; CO ROBIĆ, KIEDY PODGRZEWACZ NACZYŃ NIE
- 14 OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO; INSTRUKCJA INSTALACJI
- 15 elektrycznej
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)