AEG KDE911422B Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
25
POLSKI
Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
Zastosowanie
Ilość
Piec delikatnie w naczyniu
żaroodpornym
Czas pieczenia
Wołowina
Zupełnie krwista
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 Godz.
Krwista
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
1 ¼ godz
Średnio wypieczona
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
1 ¾ godz
Dobrze wypieczona
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
2 ¼ – 2 ½ godz.
Pieczeń wołowa w
jednym kawałku
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
3 godz. krwista
4 ½ godz. średnio
wypieczona
Cielęcina
Filet, w całości
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 ¾ – 2 godz.
Polędwica, w jednym
kawałku
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3 min.
2 – 2 ½ godz.
Pieczeń
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3min.
2 – 2 ½ godz.
Pieczeń, łopatka
1kg
ze wszystkich stron, na
każdej 3min.
2 ½ godz
Wieprzowina
Filet, w całości
500-600
g
ze wszystkich stron, na
każdej 2 min.
1 ½ godz.
Polędwica
600 -
1000g
dookoła 10-15 min.
2 – 3 godz.
Jagnięcina
Udziec barani
2kg
ze wszystkich stron, na
każdej 4min.
3 – 4 godz.
Stek z udźca
baraniego
2kg
ze wszystkich stron, na
każdej 2min.
¾ -1 godz
Filet
400g
ze wszystkich stron, na
każdej 2min.
1 – 1 ¼ godz
1)
Aby utrzymać temperaturę upieczonego mięsa, należy nastawić temperaturę na 60°C. Zalecamy, aby
nie korzystać funkcji podtrzymywania temperatury przez ponad 1 godz.
Spis treści
- 3 SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA
- 5 Instalacja
- 8 OPIS URZĄDZENIA
- 9 UŻYTKOWANIE; podgrzewacza naczyń
- 10 Utrzymywania temperatury
- 11 Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
- 12 ŁADOWNOŚĆ
- 13 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; panel sterowania; CO ROBIĆ, KIEDY PODGRZEWACZ NACZYŃ NIE
- 14 OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO; INSTRUKCJA INSTALACJI
- 15 elektrycznej
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)