rozdzielaniu mogą się rozrywać.; PRZEPISY KULINARNE; Na 12 naleśników; sól - Russell Hobbs 21000-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 21000-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

46

4. Ustaw regulator temperatury na 5.
5. Naciśnij i zwolnij przycisk. Zaświeci się lampka.
6. Płyta metalowa powinna się nagrzewać przez 3-4 minut.
7. Płyta kamienna powinna się nagrzewać przez 25-30 minut.

WŁÓŻ DO GRILLA

Kamienna płyta rozgrzewa się wolniej i dlatego w czasie gotowania zatrzymuje więcej ciepła.

Jest idealnym rozwiązaniem przy podpiekaniu warzyw i chleba, a także opiekaniu kawałków

mięsa. Ponieważ zatrzymuje ciepło przez dłuższy czas i jest nadal gorąca jeszcze przez kilka

minut po wyłączeniu urządzenia, idealnie się nadaje do utrzymywania temperatury ciepłych

potraw.
1. Cienko pokrojone mięso lub jarzyny ułóż na wierzchu grilla.
2. Po około 5 minutach jedzenie z grilla jest gotowe, ser przypiekaj w mini-patelniach do

raclette.

3. Mini-patelnia do raclette zawiera porcję dla jednej osoby.
4. Każdą mini-patelnię napełnij serem w trzech czwartych.
5. Ustaw mini-patelnie do raclette na podstawie pod elementem grzejnym.
6. Poczekaj, aż jedzenie się usmaży, a ser się roztopi.
7. Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.
8. Naciśnij i zwolnij przycisk. Światełko zgaśnie.
9. Podawaj ser razem z usmażonym jedzeniem.

NALEŚNIKI

1. Możesz usmażyć naleśniki na płytach metalowych, duże naleśniki na dużym kole, małe na

małych kołach.

2. Wylej niewielką ilość ciasta na środek koła.
3. Rozprowadź ciasto plastikową szpatułką lub spodnią częścią drewnianej łyżki.
4. Poczekaj, że ciasto nie będzie już płynne i naleśnik można przemieszczać.
5. Włóż łopatkę pod naleśnik i obróć go na drugą stronę
6. Unieś brzeg naleśnika, aby sprawdzić spód. Powinien być złoty, nie brązowy.
7. Przełóż naleśnik na drucianą tackę.
8. Jeśli naleśnik jest bardzo brązowy, zmniejsz trochę temperaturę.
9. Każda porcja ciasta będzie inna.

SUGESTIE I WSKAZÓWKI

Grubość zależy od proporcji jaj do płynu; więcej płynu = cieńsze naleśniki, więcej jaj =

grubsze naleśniki.

Ciasto możesz doprawić cukrem, ziołami, przyprawami, lub odrobiną piwa.

Dodanie cukru może spowodować, że naleśniki się sklejają jeden na drugim i przy ich

rozdzielaniu mogą się rozrywać.

Wypróbuj różne rodzaje mąki (ciasto z mąki razowej będzie gęściejsze).

PRZEPISY KULINARNE

ml = mililitry

e

= jajo, średnie (53-63g)

g = gramy

p

= szczypta

Na 12 naleśników

250g mąka pszenna

500ml mleko

3

e

1

p

sól

Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Wbij jaja. Zmieszaj z mlekiem. Nie dodawaj więcej płynu, gdy
ciasto uzyska konsystencję śmietany. Przed użyciem odstaw ciasto na 1-2 godzin.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)