WOŁOWINA; ser; PRZEKĄSKI; Hot dog; JAGNIĘCINA; szparagi - Russell Hobbs 20841-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 20841-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

46

utrzymuje optymalną temperaturę.

6.

Otwórz grill i ułóż żywność na dolnej płycie grilla. Zamknij grill.

7.

Zaobserwujesz na wskaźniku, że na początku temperatura spadnmie. Jest to normalne po włożeniu

żywności do grilla.

8.

Po skończeniu opiekania, ustaw wyłącznik na

O

i odłącz grill od sieci elektrycznej.

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Nie używaj niczego metalowego lub ostrego, powierzchnia nieprzywierająca ulegnie uszkodzeniu.

Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.

Zawias przegubowy jest dostosowany do produktów żywnościowych grubych lub o nietypowym

kształcie.

Płyty grilla powinny być mniej więcej równolegle, aby uniknąć nierównomiernego opiekania.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Przesuń wyłącznik na

O

.

2.

Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.

3. Zdejmuj jedną płytę na raz.

4.

Naciśnij przycisk zwalniający, podnieś i zdejmij płytę z grzałki.

5.

Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.

6.

Umyj tackę ociekową w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.

Nie używaj środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.

ZAKŁADANIE PŁYT

1.

Zakładaj jedną płytę na raz.

2.

Wetknij zaczepy w szczeliny od strony zawiasu urządzenia.

3.

Naciśnij przednią krawędź płyty, aby zablokować ją na swoim miejscu.

W miejscach, gdzie płyta górna styka się z dolną, powierzchnie nieprzywierające mogą wykazywać

ślady zużycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.

SCHOWEK NA KABEL

Owiń przewód wokół schowka na kabel.

Przed podłączeniem grilla do gniazdka całkowicie odwiń kabel ze schowka na kabel.

CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek. Dotyczą one produktów

spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych, przyrządzanych w średnich temperaturach. Podczas

przyrządzania mrożonek, dodać 2-3 minuty do owoców morza, i 3-6 minut na mięso i drób, w zależności

od grubości i gęstości produktów.

Przy przyrządzaniu produktów w opakowaniach jednostkowych, wypełnić wszelkie wskazówki na

opakowaniu lub etykiecie.

WOŁOWINA

MIN

KANAPKI

MIN

filet

5-7

ser

2-3

stek z polędwicy

7-8

szynka (gotowana)

5-6

hamburger, 100g

7-8

kebaby, kostka 25mm

7-8

PRZEKĄSKI

stek z udźca

5-7 Calzoni

8-9

kiełbasy

6-8

Hot dog

2-3

polędwica

7-9

KURCZAK / INDYK

T-bony

8-9

pierś kurczaka w kawałkach

5-7

JAGNIĘCINA

udka (z kurczaka)

5-7

kebaby, kostka 25mm

7-8

pierś z indyka, w plastrach

3-4

kotlety z polędwicy

4-6

WARZYWA

OWOCE MORZA

szparagi

3-4

filet z łososia

3-4

bakłażan, plaster / kostka

8-9

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)