Russell Hobbs 19921-56 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Russell Hobbs 19921-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 14
Ładowanie instrukcji

46

5. Nie używaj niczego metalowego lub ostrego, powierzchnia nieprzywierająca ulegnie

uszkodzeniu.

6. Zamknij grill.

7. Zaczekaj, aż jedzenie będzie gotowe.

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.

Zawias przegubowy jest dostosowany do produktów żywnościowych grubych lub o

nietypowym kształcie.

Płyty grilla powinny być mniej więcej równolegle, aby uniknąć nierównomiernego
opiekania.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.

2. Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.

3. Do usunięcia uporczywych plam użyj papierowego ręcznika zwilżonego odrobiną oliwy

jadalnej.

4. Umyj tackę ociekową w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.

Nie używaj środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.

W miejscach, gdzie płyta górna styka się z dolną, powierzchnie nieprzywierające mogą
wykazywać ślady zużycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.

PRZECHOWYWANIE

Aby zaoszczędzić miejsce, opuść klapę, zawiń kabel w okrągłym schowku na kabel, a następnie

ustaw grill w pozycji pionowej.

W

OCHRONA ŚRODOWISKA

Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w

urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla

środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.

CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek. Dotyczą one
produktów spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych, przyrządzanych w średnich
temperaturach. Podczas przyrządzania mrożonek, dodać 2-3 minuty do owoców morza, i 3-6
minut na mięso i drób, w zależności od grubości i gęstości produktów.
Przy przyrządzaniu produktów w opakowaniach jednostkowych, wypełnić wszelkie wskazówki
na opakowaniu lub etykiecie.

WOŁOWINA

MIN

KANAPKI

MIN

filet

5-7

ser

2-3

stek z polędwicy

7-8

szynka (gotowana)

5-6

hamburger, 100g

7-8

kebaby, kostka 25mm

7-8

PRZEKĄSKI

stek z udźca

5-7

Calzoni

8-9

kiełbasy

6-8

Hot dog

2-3

polędwica

7-9

T-bony

8-9

KURCZAK / INDYK

pierś kurczaka w kawałkach

5-7

JAGNIĘCINA

udka (z kurczaka)

5-7

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)