Russell Hobbs 18870-56/RH - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 18870-56/RH Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

46

4. Ułóż żywność na dolnej płycie grilla przy pomocy łopatki lub szczypiec, a nie palców. Nie

używaj niczego metalowego lub ostrego, powierzchnia nieprzywierająca ulegnie
uszkodzeniu. Zamknij grill.

5. Po zakończeniu zapiekania odłącz grill z prądu.

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Piecz mięso, drób, i ich pochodne (mielone, hamburgery, itp.), aż zacznie wyciekać czysty
sos. Piecz ryby, aż w całości będą nieprzejrzyste.

Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.

Zawias przegubowy jest dostosowany do produktów żywnościowych grubych lub o

nietypowym kształcie.

Płyty grilla powinny być mniej więcej równolegle, aby uniknąć nierównomiernego
opiekania.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.

2. Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.

3. Do usunięcia uporczywych plam użyj papierowego ręcznika zwilżonego odrobiną oliwy

jadalnej.

4. Umyj tackę ociekową w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.

Nie używaj środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.

W miejscach, gdzie płyta górna styka się z dolną, powierzchnie nieprzywierające mogą
wykazywać ślady zużycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.

PRZECHOWYWANIE

Aby zaoszczędzić miejsce, opuść klapę, zawiń kabel w okrągłym schowku na kabel, a następnie

ustaw grill w pozycji pionowej.

W

OCHRONA ŚRODOWISKA

Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w

urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla

środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.

CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek. Dotyczą one
produktów spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych, przyrządzanych w średnich
temperaturach. Podczas przyrządzania mrożonek, dodać 2-3 minuty do owoców morza, i 3-6
minut na mięso i drób, w zależności od grubości i gęstości produktów.
Przy przyrządzaniu produktów w opakowaniach jednostkowych, wypełnić wszelkie wskazówki
na opakowaniu lub etykiecie.

WOŁOWINA

MIN

KANAPKI

MIN

filet

5-7

ser

2-3

stek z polędwicy

7-8

szynka (gotowana)

5-6

hamburger, 100g

7-8

kebaby, kostka 25mm

7-8

PRZEKĄSKI

stek z udźca

5-7

Calzoni

8-9

kiełbasy

6-8

Hot dog

2-3

polędwica

7-9

T-bony

8-9

KURCZAK / INDYK

pierś kurczaka w kawałkach

5-7

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)