Czyszczenie - Profi Cook PC-KG 1029 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Profi Cook PC-KG 1029 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

54

Mięso

Zastoso

-

wanie

Regula-

tor tem-

peratury

Czas

grillowania

Filet z piersi

z kurczaka

Grill

kontaktowy MAX

ok. 3 minut

Kotlet

schabowy

Grill

kontaktowy MAX

ok. 6 minut

Kotlet

schabowy

Grill

stołowy

MAX

2 x ok.

4 minut, z

obróceniem

podczas

grillowania

WSKAZÓWKA:

Temperatura wewnątrz produktu wskazuje, kiedy

jest on gotowy. Zalecane jest korzystanie z ter

-

mometru do pieczenia. Przy jego użyciu można

sprawdzać temperaturę wewnątrz mięsa. Dzięki

temu nie trzeba rozkrajać potrawy.

Wskazówki dotyczące wartości temperatury

wewnątrz różnych produktów

Produkt

żywnościowy

Konsystencja Temperatura

wewnątrz

Wołowina

Polędwica

wołowa, pieczeń

wołowa

krwista

45 – 50°C

średnio

wysmażona

50 – 55°C

dobrze

wysmażona

60 – 65°C

Cielęcina

Górka cielęca

lekko różowa

60 – 65°C

Udziec cielęcy,

górna zrazowa,

pieczeń

78°C

Wieprzowina

Polędwiczka

wieprzowa

65°C

Karkówka

70 – 75°C

Kotlet schabowy

75 – 80°C

Wędzona

wieprzowina

soczysta

60 – 68°C

Produkt

żywnościowy

Konsystencja Temperatura

wewnątrz

Jagnięcina

Comber

jagnięcy

65°C

Udziec jagnięcy

80°C

Dziczyzna

Filet z dzika

lekko różowy

60 – 62°C

Drób

Pierś z kurczaka

70°C

Pierś z indyka/

pierś z kaczki

dobrze

wysmażona

80°C

Pierś z kaczki

różowa

62 – 65°C

Struś, stek z

polędwicy

58°C

Ryby

Łosoś

60°C

Lucjan czerwony

55°C

Sandacz

62°C

Zakończenie pracy

1. Ustaw regulator temperatury w pozycji

MIN

.

2. Wyłącz urządzenie za pomocą przełącznika

ON / OFF

. Zgaśnie wskaźnik świetlny zasilania

POWER

.

3. Odłącz od zasilania.

4. Przed rozpoczęciem czyszczenia odstaw urzą

-

dzenie w celu ostygnięcia.

Czyszczenie

OSTRZEŻENIE:

• Przed przystąpieniem do czyszczenia, nale

-

ży odłączyć urządzenie od sieci zasilania.

• Nie należy zanurzać urządzenia w wodzie!

Może to spowodować porażenie prądem

elektrycznym lub pożar.

• Do urządzenia nie może dostać się żaden

płyn!

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)