Gaggenau VR230120 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Gaggenau VR230120 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

3 4

pl

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

Tabela ustawie

ń

i porady

Produkt

Stopie

ń

mocy

grilla

Czas grillowania

Uwagi

Mi

ę

so i drób

Stek wo

ł

owy,

ś

rednio wysma-

ż

ony, 2-3 cm

8

3-4

 

min z ka

ż

dej

strony

Stek jest

ś

rednio wysma

ż

ony, gdy wyp

ł

ywa z

niego sos.

Kotlet ciel

ę

cy, 2 cm

7

6

 

min z ka

ż

dej strony

Szasz

ł

yki, po 100 g

6

 

- 7

15-20

 

min

Wielokrotnie obraca

ć

.

Kotlet jagni

ę

cy, ró

ż

owy, 2 cm

7

6

 

min z ka

ż

dej strony

Stek z karkówki, 2 cm

7

6-8

 

min z ka

ż

dej

strony

Kie

ł

basa grillowa, 50-100 g

6

 

- 7

10-20

 

min

Wielokrotnie obraca

ć

.

Hamburger, 1 cm

6

 

- 7

12-15

 

min

Sznycle z indyka, 2 cm

6

 

- 7

12-15

 

min

Skrzyde

ł

ka kurczaka, po 100 g

6

 

- 7

15-20

 

min

Wielokrotnie obraca

ć

.

Ryby i owoce morza

Krewetki królewskie

7

5-12

 

min

Stosowa

ć

krewetki ze skorupk

ą

, surowe lub

wst

ę

pnie obgotowane.

Homar, wst

ę

pnie obgotowany

8

7-15

 

min

Stek z

ł

ososia, 3 cm

6

10-15

 

min

Stek z tu

ń

czyka, 3 cm

6

 

- 7

7-10

 

min

Filet rybny, 2 cm

6

6-8

 

min

np.

ś

led

ź

lub halibut

Pstr

ą

g, ca

ł

y, 200 g

7

12-15

 

min

Pstr

ą

ga natrze

ć

olejem, aby skóra nie przywiera

ł

a

do rusztu.

Dodatki

Warzywa

5

10-15

 

min

np. cukinie i bak

ł

a

ż

any pokrojone w plasterki,

papryka w

ć

wiartki

Kapelusze pieczarek

6

4-6

 

min

Owoce (np. po

ł

ówki brzoskwi

ń

lub gruszek)

5

5-10

 

min z ka

ż

dej

strony

Podtrzymywanie ciep

ł

a

1

 

- 2

Upewni

ć

si

ę

,

ż

e ruszt nie jest zbyt ciep

ł

y do pod-

trzymywania ciep

ł

a.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)