Zapiekanie; Czyszczenie i konserwacja; Wskazówki ogólne - BOSCH TFB3323V - Instrukcja obsługi - Strona 5

BOSCH TFB3323V Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

16

pl

Utrzymywanie temperatury:

tylko

w pozycji 1-2.

Zapiekanie

Górna płyta nie może dotykać produktów.

Grzanki nie powinny być wcześniej

opiekane.

Czyszczenie i konserwacja

W

Niebezpieczeństwo porażenia

prądem!

Nie wolno zanurzać urządzenia lub

przewodu elektrycznego w wodzie ani

umieszczać w zmywarce do naczyń! Nie

stosować myjek parowych. Nie czyścić

aerozolem do piekarników/grilli.

■ Odłączyć wtyczkę urządzenia od

gniazda sieciowego.

■ Wyjąć obie płyty; płyty można myć

w zmywarce do naczyń. Płyty dają się

łatwiej umyć ręcznie, jeżeli są jeszcze

trochę ciepłe.

■ Obudowę wytrzeć tylko wilgotną ścierką.

Nie należy stosować szorstkich ani

ściernych środków czyszczących.

Dane techniczne

Zasilanie elektryczne

220-240 V~

50/60 Hz

Moc

1800 W

Wysokość urządzenia

120 mm

Szerokość urządzenia

390 mm

Głębokość urządzenia

325 mm

Wskazówki ogólne

Produkty piec na kolor jasny, a nie na

ciemny, ani brązowy, przypalone resztki

usunąć. Produktów spożywczych, które

zawierają dużo skrobi, a szczególnie

produktów ziemniaczanych i zbożowych,

nie opiekać zbyt intensywnie (przy

takim przygotowaniu powstaje mniej

szkodliwych akrylamidów).

Produkty układać najpierw na dolnej

płycie; przed położeniem nowej porcji

produktów wytrzeć płyty papierowym

ręcznikiem. Proszę uważać, aby nie

porysować płyty przedmiotami o ostrych

krawędziach! Umieścić pojemnik(i) na

skapujący tłuszcz pod wylotem (wylotami)

tłuszczu. Zamrożone produkty należy

przed grillowaniem całkowicie rozmrozić

i wysuszyć. Mięso i rybę posolić dopiero

po upieczeniu.

Opiekanie

Produkty podczas opiekania znajdują się

pomiędzy płytami grzewczymi. Polecane

szczególnie do pieczenia szaszłyków,

kotletów i boczku wieprzowego.

Pieczenie na ruszcie

lub utrzymywanie temperatury

Pieczenie:

podczas pieczenia produkty

obracać na drugą stronę. Jeśli jest używana

folia aluminiowa, należy ją na górze

posmarować lekko tłuszczem.

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)