Gorenje BM1200BK - Instrukcja obsługi - Strona 4

Gorenje BM1200BK
Ładowanie instrukcji

59

Niniejsze urządzenie jest oznakowane zgodnie z europejską dyrektywą 2002/96/WE w

sprawie zużytego sprzętu elektrotechnicznego i elektronicznego (waste electrical and

electronic equipment -

WEEE). Dyrektywa ta określa wymagania dotyczące zbierania i

zagosp

odarowania zużytego sprzętu elektrotechnicznego i elektronicznego, obowiązujące

w całej Unii Europejskiej.

Pierwsze uruchomienie urządzenia

1.

Prosimy sprawdzić, czy wszystkie części i całe wyposażenie zostało dostarczone oraz czy
wszystko jest w nienaruszonym stanie

2.

Oczyścić należy wszystkie części urządzenia, stosując się do wskazówek, zawartych w rozdziale
"

Czyszczenie i konserwacja

".

3. Wypiekacz do chleba

należy ustawić na tryb działania "

BAKE

" (pieczenie) i pozostawić, żeby

program działał przez około 10 minut, bez składników w misie. Następnie należy odczekać aż
urządzenie się ochłodzi i ponownie umyć wszystkie ruchome części.

4.

Dokładnie należy wysuszyć wszystkie części i je ponownie umieścić w urządzeniu. Urządzenie
jest teraz gotowe do użycia.

Podłączenie do sieci elektrycznej:

Urządzenie można podłączyć tylko do prawidłowo zainstalowanego gniazdka sieciowego 220-240V ~
50Hz.
Po podłączeniu kabla przyłączeniowego wypiekacza do chleba do gniazda sieciowego, słychać będzie
krótki sygnał dźwiękowy, a po chwili na wyświetlaczu pojawi się napis “1 3:00“,1200g, “

MEDIUM

”,

jednak d

wukropek pomiędzy cyframi “3” i “00” nie pulsuje przez cały czas.

Numer

“1” oznacza wstępnie nastawiony program. Oznaczenia “1200g“ i “

MEDIUM

” (średnie

ustawienie) są wstępnie nastawionymi wartościami.

Funkcje i sposób działania


Panel sterujący





1. Pokrywa
2. Uchwyt
3. Okienko kontrolne
4. Forma na chleb
5.

Łopatki mieszające

6.

Panel sterujący

7. Obudowa
8. Kubeczek do odmierzania
9.

Łyżeczka do odmierzania

10. Haczyk






"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - OPIS PANELU STERUJĄCEGO; Wybór programu

60 OPIS PANELU STERUJĄCEGO ( Wygląd wyświetlacza może ulec zmianie bez uprzedniego ostrzeżenia. ) Start/stop Użycie tego przycisku uruchamia lub wyłącza wybrany program pieczenia. Program pieczenia należy uruchomić, używając przycisku “ START/STOP ”. Słychać będzie krótki sygnał dźwiękowy, po ...

Strona 7 - SPOSÓB PIECZENIA CHLEBA

62 UTRZYMYWANIE CIEPŁA Chleb można automatycznie przetrzymywać w cieple przez okres 1 godziny po zakończeniu pieczenia. Jeżeli chleb, w czasie przetrzymywania go w cieple, zamierza się wyjąć z urządzenia, należy najpierw wyłączyć program, przyciskając przycisk START/STOP. PAMIĘĆ Jeżeli podczas progr...

Strona 8 - Czyszczenie i przechowywanie:

63 3. Woda lub inny rodzaj płynu Ostrzeżenie: największa dopuszczalna ilość mąki lub drożdży podana jest w przepisie. 4. Na wierzchu kupki mąki należy palcem zrobić niewielkie wgłębienie, włożyć w nie drożdże i uważać, aby nie zetknęły się z wodą ani solą. 5. Ostrożnie należy zamknąć pokrywę urzą...

Inne modele wypiekacze chleba Gorenje