RECYKLING - George Foreman 25810-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

George Foreman 25810-56

Grill George Foreman 25810-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

53

MIĘSO

UWAGI

CZAS (MIN)

Stek

Dla najlepszego rezultatu, bierz do smażenia steki

w temperaturze pokojowej.

Odczekaj 3-6 min po usmażeniu.

Lekko

wysmażony 2

Średnio

wysmażony 3

Dobrze

wysmażony 5 +

Pierś kurczaka

Smaż do czystego sosu.

8-10

Kotlety jagnięce

Średnio

wysmażony 4-6

Dobrze

wysmażony 8

Kotlety wieprzowe

Smaż do czystego sosu. Smaż do czystego sosu.

5-8

Kiełbaski

6-10

Burgery

6-10

Bekon

3-5

RYBY

Łosoś

130-140 g

3-5

Krewetki

1-2

Ryby flądrowate

Gładzica, sola, itp. 120-130 g

2-6

Ryby dorszokształtne Plamiak, dorsz, itp. 130-140 g

3-8

Tuńczyk / miecznik

130-140 g

5-10

WARZYWA

Papryka

4-6

Bakłażan

W plastrach

6-8

Szparagi

3-4

Cukinia

W plastrach

1-3

Pomidory

Połówki

2-3

Cebula

Przekrojone wzdłuż na ćwiartki

5-6

Pieczarki

Pieczarki otwarte i płaskie

3-6

INNE

Haloumi

2-4

Podczas przyrządzania mrożonek, dodać 2-3 minuty do owoców morza, i 3-6 minut na mięso i drób,

w zależności od grubości i gęstości produktów

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Piecz mięso, drób, i ich pochodne (mielone, hamburgery, itp.), aż będzie wyciekać czysty sos.

Przyrządzaj ryby, aż w całości będą gotowe do spożycia.

RECYKLING

W

Aby uniknąć problemów środowiskowych i zdrowotnych spowodowanych

niebezpiecznymi substancjami, sprzętu, akumulatorów i baterii oznaczonych jednym

z tych symboli nie należy wyrzucać z nieposortowanymi odpadami komunalnymi.

Produkty elektryczne i elektroniczne, w tym, baterie jednorazowe i akumulatory,

należy zawsze utylizować w odpowiednim publicznym punkcie zbiórki odpadów/

recyklingu.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu,; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO; NACHYLANIE/POZIOMOWANIE GRILLA

51 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...

Strona 4 - PRZECHOWYWANIE

52 UŻYWANIE GRILLA • Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni. • Wsuń tackę ociekową między dwie prowadnice z przodu i od spodu grilla. Wsuń tackę ociekową do oporu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z płyt w trakcie zapiekania. 1. Włóż wtyczkę w gniazdko siec...

Strona 5 - RECYKLING

53 MIĘSO UWAGI CZAS (MIN) Stek Dla najlepszego rezultatu, bierz do smażenia steki w temperaturze pokojowej. Odczekaj 3-6 min po usmażeniu. Lekko wysmażony 2 Średnio wysmażony 3 Dobrze wysmażony 5 + Pierś kurczaka Smaż do czystego sosu. 8-10 Kotlety jagnięce Średnio wysmażony 4-6 Dobrze wysmażony 8 K...

Inne modele grille George Foreman