PRZECHOWYWANIE - George Foreman 25800-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Spis treści:
52
UŻYWANIE GRILLA
•
Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
•
Wsuń tackę ociekową między dwie prowadnice z przodu i od spodu grilla. Wsuń tackę ociekową do
oporu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z płyt w trakcie zapiekania.
1.
Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe. Przesuń wyłącznik na
I
. Zaświeci się lampka zasilania.
2. Zaświeci się lampka termostatu, temperatura będzie stabilizowana w cyklu włącz/wyłącz termostatu.
3. Przed grillowaniem poczekaj, aż lampka zgaśnie.
4. Ułóż żywność na dolnej płycie grilla przy pomocy łopatki lub szczypiec, a nie palców.
5. Nie używaj niczego metalowego lub ostrego, powierzchnia nieprzywierająca ulegnie uszkodzeniu.
6. Zamknij grill.
7. Zaczekaj, aż jedzenie będzie gotowe.
•
Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.
•
Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.
•
Zawias przegubowy jest dostosowany do produktów żywnościowych grubych lub o nietypowym
kształcie.
•
Płyty grilla powinny być mniej więcej równolegle, aby uniknąć nierównomiernego opiekania.
KONSERWACJA I OBSŁUGA
Ogólne czyszczenie
1.
Wytrzyj powierzchnie zewnętrzne urządzenia czystą wilgotną ściereczką.
2. Umyj tackę ociekową w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.
Płyty grilla
•
Nie używaj ostrych środków do szorowania, wełny drucianej, ani mydła w kostce.
•
W miejscach, gdzie płyta górna styka się z dolną, powierzchnie nieprzywierające mogą wykazywać
ślady zużycia. Jest to efekt czysto kosmetyczny i nie wpływa na działanie grilla.
Płyty grilla można czyścić na dwa sposoby:
Płyty są jeszcze gorące
•
Pamiętaj o odpowiedniej ochronie, jak rękawice kuchenne lub podobne i zachowaj szczególną
ostrożność przy wycieraniu płyt grzewczych (dla przejrzystości, na rysunku B nie pokazano rękawic
kuchennych).
1.
Odłącz grill od sieci.
2. Złożonym papierem kuchennym lub wilgotną szmatką wycieraj płyty jednym ruchem od tyłu do
przodu. Zawsze przytrzymuj górną płytę podczas wycierania górnej lub dolnej płyty (rys. B), aby
urządzenie się nie przewróciło.
Płyty są zimne
1.
Odłącz grill i pozwól mu całkowicie ostygnąć.
2. Wycieraj płyty wilgotną szmatką lub gąbką. Do usunięcia uporczywych plam użyj papierowego
ręcznika zwilżonego odrobiną oliwy jadalnej.
PRZECHOWYWANIE
Aby zaoszczędzić miejsce, opuść klapę, zawiń kabel w okrągłym schowku na kabel, a następnie ustaw grill
w pozycji pionowej.
CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
•
Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek.
•
Dotyczą one produktów spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
51 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...
52 UŻYWANIE GRILLA • Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni. • Wsuń tackę ociekową między dwie prowadnice z przodu i od spodu grilla. Wsuń tackę ociekową do oporu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z płyt w trakcie zapiekania. 1. Włóż wtyczkę w gniazdko siec...
53 MIĘSO UWAGI CZAS (MIN) Stek Dla najlepszego rezultatu, bierz do smażenia steki w temperaturze pokojowej. Odczekaj 3-6 min po usmażeniu. Lekko wysmażony 2 Średnio wysmażony 3 Dobrze wysmażony 5 + Pierś kurczaka Smaż do czystego sosu. 8-10 Kotlety jagnięce Średnio wysmażony 4-6 Dobrze wysmażony 8 K...
Inne modele grille George Foreman
-
George Foreman 24640-56 360
-
George Foreman 25050-56
-
George Foreman 25810-56