ąż - Gaggenau Teppan Yaki VP230120 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Grill Gaggenau Teppan Yaki VP230120 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 8 – y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m; y t k o w a n i e z g o d n e
- Strona 9 – W a
- Strona 11 – ą ć; Wskazanie; łą
- Strona 13 – ąż
- Strona 15 – C z y s z c z e n i e i p r z e g l; C z y s z c z e n i e u r z; Czyszczenie ost udzonego urz; ęść
- Strona 16 – U s t e r k a , c o r o b i
3 1
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
pl
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
Tabela ustawie
ń
i porady
Produkt
Temperatura
Czas gotowania/pie-
czenia
Uwagi
Mi
ę
so i drób
Stek wo
ł
owy,
ś
rednio wysma
ż
ony (2,5-
3 cm)
Podsma
ż
y
ć
w temp.
230-240°C
Kontynuowa
ć
sma-
ż
enie w temp.
180°C
Podsma
ż
a
ć
przez 2 min
z ka
ż
dej strony
Kontynuowa
ć
sma
ż
enie
przez 6-11 min
Np. antrykot, stek z pol
ę
dwicy,
rumsztyk. Stek jest
ś
rednio wysma-
ż
ony, gdy wyp
ł
ywa z niego sos.
Stek z karkówki (2 cm)
210-220°C
15-18 min
Sznycel ciel
ę
cy, panierowany (1,5 cm)
190-200°C
16-20 min
U
ż
yj wystarczaj
ą
cej ilo
ś
ci oleju, aby
panierka nie wysch
ł
a i nie przypa-
li
ł
a si
ę
.
Mi
ę
so w potrawce, wo
ł
owina lub wie-
przowina (500-600 g)
230-240°C
6-8 min
Kawa
ł
ki mi
ę
sa uk
ł
ada
ć
w taki
sposób, aby nie styka
ł
y si
ę
ze
sob
ą
.
Mi
ę
so w potrawce, drób (500-600 g)
180-190°C
10-12 min
Mi
ę
so mielone (400 g)
230-240°C
7-8 min
Schab jagni
ę
cy,
ś
rednio wysma
ż
ony
(1,5-2,5 cm)
Podsma
ż
a
ć
w temp.
200°C
Kontynuowa
ć
sma-
ż
enie w temp.
160°C
Podsma
ż
a
ć
przez 2 min
z ka
ż
dej strony
Kontynuowa
ć
sma
ż
enie
przez 4-6 min
Sznycel z indyka (1,5 cm)
190-200°C
8-15 min
Wielokrotnie obraca
ć
.
W
ą
tróbka drobiowa (1 cm)
200-210°C
3-5 min
Ryby i owoce morza
Filet rybny (1 cm)
(2 cm)
(2,5 cm)
210-220°C
5-7 min
Np. oko
ń
, dorsz, panga, plamiak,
g
ł
adzica,
ż
abnica, sola, sandacz.
190-200°C
7-10 min
180-190°C
15-17 min
Stek z
ł
ososia (2,5 cm)
(3 cm)
180-190°C
15-17 min
160-170°C
18-20 min
Stek z tu
ń
czyka (2,5-3 cm)
180-190°C
17-20 min
Krewetki (po 30 g)
190-200°C
8-10 min
Przegrzebki (po 30 g)
190-200°C
4-8 min
Warzywa
Bak
ł
a
ż
any, w plasterkach (400 g)
180-190°C
6-8 min
Bak
ł
a
ż
any posoli
ć
przed
sma
ż
eniem i odstawi
ć
na
ok. 30 minut. Nast
ę
pnie osuszy
ć
.
Pieczarki w plasterkach (400 g)
230-240°C
10-12 min
Marchewki, w s
ł
upkach (400 g)
170-190°C
6-8 min
Ziemniaki, gotowane, w plasterkach
(400 g)
200-220°C
7-10 min
Papryka, w paskach (400 g)
200-210°C
4-6 min
Cukinia, w plastrach (400 g)
170-180°C
4-6 min
Cebula lub por, w kr
ąż
kach (400 g)
170-190°C
5-7 min
Potrawy z jaj i desery
Jajko sadzone, jajecznica (3-4 jaja)
160-180°C
4-6 min z ka
ż
dej strony
Nale
ś
niki (2 sztuki)
180-190°C
3-5 min z ka
ż
dej strony
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
2 6 pl U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż ytkowanie zgodne z przeznaczeniem Nale ż y dok ł adnie przeczyta ć niniejsz ą instrukcj ę . Zapoznanie si ę z ni ą pozwoli na bezpieczne i w ł a ś ciwe...
2 7 W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a pl m W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa m Ostrze ż enie – Niebezpiecze ń stwo po ż aru! ▯ Gor ą cy olej lub t ł uszcz mo ż ...
2 9 I n f o r m a c j e n a t e m a t u r z ą d z e n i a pl I n f o r m a c j e n a t e m a t u r z ą d z e n i a Informacje na temat urz ą dzenia W t y m r o z d z i a l e o p i s a n e s ą k o m p o n e n t y o r a z e l e m e n t y o b s ł u g i . T e p p a n Y a k i K o m ...