łę - Gaggenau CG 291-210 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Płyta grzewcza Gaggenau CG 291-210 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
2 1
pl
P r z y k
ł
a d :
P r e z e n t o w a n y p r z y k
ł
a d i l u s t r u j e p r z y r z
ą
d z a n i e z u p y
rybnej przy u
ż
y c i u p a l n i k a o d u
ż
e j m o c y , p a l n i k a
z w y k
ł
e g o o r a z p a l n i k a W o k .
Ca
ł
kowity czas przyrz
ą
dzenia zupy przy u
ż
yciu palnika o
du
ż
ej mocy (zalecana opcja) waha si
ę
od 12 do 17 minut.
▯
E t a p 1 : z a g o t o w a n i e .
U s t a w i
ć
s t o p i e
ń
m o c y g r z a n i a 8 n a 7 - 9 m i n u t .
▯
E t a p 2 : k o n t y n u a c j a g o t o w a n i a . N a 5 - 8 m i n u t
z m i e n i
ć
s t o p i e
ń
m o c y g r z a n i a n a 1 .
W p r z y p a d k u u
ż
y w a n i a j e d n e g o z p o z o s t a
ł
y c h
p r o p o n o w a n y c h p a l n i k ó w n a l e
ż
y p o s t
ę
p o w a
ć
w t a k i s a m
s p o s ó b .
Potrawa
Ca
ł
ko-
wity
czas w
min
Etap 1
Etap 2
Palnik
˜
§
v
˜
§
v
Zupy, zupy kremy
Zupa rybna
P. o du
ż
ej mocy 12-17
›
8
7-9
œ
1
5-8
Palnik zwyk
ł
y
17-22
›
8
11-13
œ
1
6-9
Palnik Wok
10-15
›
9
6-8
œ
4
4-7
Potrawa
Ca
ł
ko-
wity
czas w
min
Krok 1
Krok 2
Palnik
˜
§
v
˜
§
v
Zupy, zupy kremy
Zupa rybna
P. o du
ż
ej mocy 12-17
›
8
7-9
œ
1
5-8
Palnik zwyk
ł
y
17-22
›
8
11-13
œ
1
6-9
Palnik Wok
10-15
›
9
6-8
œ
4
4-7
Krem z dyni, barszcz
P. o du
ż
ej mocy 30-35
›
9
10-12
œ
5
20-23
Palnik zwyk
ł
y
45-50
›
9
15-17
œ
6
30-33
Palnik Wok
25-30
›
9
8-10
œ
2
17-20
Minestrone (zupa jarzynowa)
P. o du
ż
ej mocy 47-52
›
9
10-12
œ
5
37-40
Palnik zwyk
ł
y
57-62
›
9
10-12
œ
6
47-50
Palnik Wok
43-48
›
8
8-10
œ
3
35-38
Makaron i ry
ż
Spaghetti
P. o du
ż
ej mocy 18-22
›
*
9
8-10
œ
6
10-12
Palnik zwyk
ł
y
20-24
›
*
9
10-12
œ
7
10-12
Palnik Wok
18-22
›
*
8
8-10
œ
6
10-12
Ry
ż
P. o du
ż
ej mocy 17-22
›
9
5-7
œ
2
12-15
Palnik zwyk
ł
y
18-23
›
9
7-9
œ
6
11-14
Palnik Wok
15-20
›
8
4-6
œ
2
11-14
Ravioli
P. o du
ż
ej mocy 9-14
›
9
4-6
œ
6
5-8
Palnik zwyk
ł
y
17-22
›
8
12-14
œ
8
5-8
Palnik Wok
10-15
›
8
5-7
œ
8
5-8
Warzywa, w tym warzywa str
ą
czkowe
Gotowane ziemniaki (purée, sa
ł
atka ziemniaczana)
P. o du
ż
ej mocy 23-28
£
9
8-10
¦
5
15-18
Palnik zwyk
ł
y
25-30
£
9
10-12
¦
6
15-18
Palnik Wok
25-30
£
7
11-13
¦
5
14-17
Hummus (pasta z ciecierzycy)
P. o du
ż
ej mocy 50-55
£
9
10-12
¦
4
40-43
Palnik zwyk
ł
y
52-57
£
9
12-14
¦
5
40-43
Palnik Wok
47-52
£
7
10-12
¦
5
37-40
Soczewica
P. o du
ż
ej mocy 40-45
›
9
8-10
œ
8
32-35
Palnik zwyk
ł
y
50-55
›
9
18-20
œ
6
32-35
Palnik Wok
45-50
›
6
20-22
œ
4
25-28
Warzywa sma
ż
one na g
łę
bokim t
ł
uszczu
P. o du
ż
ej mocy 12-17
š
* 7
6-8
š
* 6
6-9
Palnik zwyk
ł
y
15-20
š
* 8
8-10
š
* 7
7-10
Podwójny pal-
nik Wok
10-15
š
* 7
5-7
š
* 5
5-8
Sma
ż
one
ś
wie
ż
e warzywa**
Palnik Wok
6-8
š
* 9
6-8
P. o du
ż
ej mocy 6-8
š
* 9
6-8
Frytki
Palnik Wok
15-20
š
* 7
15-20
P. o du
ż
ej mocy 15-20
š
* 9
15-20
Palnik zwyk
ł
y
25-30
š
* 9
25-30
Jaja
Shakshuka
Palnik zwyk
ł
y
15-20
š
9
10-12
™
4
5-8
P. o du
ż
ej mocy 13-18
š
8
7-9
™
3
6-9
Podwójny pal-
nik Wok
15-20
š
6
11-13
™
4
4-7
Omlet (1 por.)
Palnik zwyk
ł
y
3-5
š
* 8
3-5
P. o du
ż
ej mocy 2-4
š
* 9
2-4
Palnik Wok
2-4
š
* 5
2-4
Hiszpa
ń
ska tortilla
P. o du
ż
ej mocy 25-30
š
* 9
25-30
Palnik Wok
18-23
š
* 9
18-23
Podwójny pal-
nik Wok
25-30
š
* 7
25-30
Potrawa
Ca
ł
ko-
wity
czas w
min
Krok 1
Krok 2
Palnik
˜
§
v
˜
§
v
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
1 4 pl S p i s t r e ś c i Instrukcja obs ł ugi U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m 1 4 W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a 1 6 N o w e u r z ą d z e n i e w P a ń s t w a d o m u 1 7 E l e m e n t y o b s ł u g i i p a ...
2 0 pl W s k a z ó w k i d o t y c z ą c e u ż y t k o w a n i a W s k a z ó w k a : U ż y t k o w a n i e u r z ą d z e n i a p r z y u ż y c i u o k r e ś l o n y c h p a t e l n i l u b g a r n k ó w m o ż e s p o w o d o w a ć n i e w i e l k ą , p r z e j ś c i o w ą d e f o ...
2 1 pl P r z y k ł a d : P r e z e n t o w a n y p r z y k ł a d i l u s t r u j e p r z y r z ą d z a n i e z u p y rybnej przy u ż y c i u p a l n i k a o d u ż e j m o c y , p a l n i k a z w y k ł e g o o r a z p a l n i k a W o k . Ca ł kowity czas przyrz ą dzenia zupy przy u...
Inne modele płyty grzewcze Gaggenau
-
Gaggenau CG 261-210
-
Gaggenau CG 492-211
-
Gaggenau VE 230-114
-
Gaggenau VE 230-134
-
Gaggenau VE 260-114
-
Gaggenau VE 260-134
-
Gaggenau VE 270-114
-
Gaggenau VG 231-220
-
Gaggenau VG 232-220
-
Gaggenau VG 264-220