Kenwood DF560 Frytkownica – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
39
Problem
Możliwa przyczyna
Rozwiązanie
Smażalnica nie działa/
Smażalnica nie jest podłączona do
Sprawdzić, czy smażalnica jest
gniazda sieciowego.
podłączona do gniazdka
sieciowego.
Wyłącznik WŁ/WYŁ (ON/OFF)
Wyłącznik WŁ/WYŁ (ON/OFF) nie
Sprawdzić, czy wyłącznik
nie świeci.
znajduje się w położeniu włączonym (ON). WŁ/WYŁ (ON/OFF) jest
wciśnięty.
Przepalony bezpiecznik.
Sprawdzić bezpiecznik
topikowy lub automatyczny
w instalacji elektrycznej
i w razie potrzeby go wymienić.
Jeśli problem się utrzymuje,
zapoznać się z pkt. „serwis”.
Nie podłączono modułu sterowania
Sprawdzić, czy moduł
elektronicznego.
sterowania elektronicznego jest
prawidłowo włożony.
Świeci się czerwona kontrolka modułu Aktywna kontrolka wymiany oleju.
Oczyścić smażalnicę i wymienić
sterowania temperaturą.
olej. Włączyć smażalnicę.
Wyzerować przycisk,
naciskając go i przytrzymując
przez 2-3 sekundy.
Kontrolka temperatury świeci się
Prawidłowa praca – Smażalnica nie
Przed rozpoczęciem smażenia
ciągle zamiast migać.
osiągnęła jeszcze właściwej temperatury
poczekać, aż zacznie migać
smażenia.
kontrolka.
Temperatura nie powróciła do właściwej
wartości po ostatnim smażeniu.
Ze smażalnicy wypływa olej
Przekroczono maksymalny poziom oleju
Sprawdzić poziom oleju
Przeładowany koszyk/Przekroczono
Zalecane ilości podano w tabeli
maksymalną ilość frytek do smażenia
smażenia
W oleju umieszczono wilgotny produkt
Odcedzić i starannie osuszyć
żywnościowy
produkt żywnościowy
Olej jest stary, a jego właściwości
Wymienić olej na świeży
się pogorszyły
Użyto niewłaściwego oleju/Zmieszano
Użyć dobrej jakości oleju
różne typy olejunadającego się do głębokiego
smażenia
Nieprzyjemny zapach/Z oleju
Olej jest stary, a jego właściwości
Wymienić olej na świeży
uwalnia się dym
się pogorszyły
Olej nie nadaje się do głębokiego
Użyć dobrej jakości oleju
smażenia
nadającego się do głębokiego
smażenia
Rozwiązywanie problemów technicznych
Spis treści
- 5 bezpieczeæstwo; Polski
- 7 tabela czasów smażenia i temperatur
- 8 serwis i ¢åcznoÿç z klientami
- 9 Rozwiązywanie problemów technicznych
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)