Rozwiązywanie problemów technicznych - Kenwood DF560 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Kenwood DF560 Frytkownica – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 19
Ładowanie instrukcji

39

Problem

Możliwa przyczyna

Rozwiązanie

Smażalnica nie działa/

Smażalnica nie jest podłączona do

Sprawdzić, czy smażalnica jest

gniazda sieciowego.

podłączona do gniazdka
sieciowego.

Wyłącznik WŁ/WYŁ (ON/OFF)

Wyłącznik WŁ/WYŁ (ON/OFF) nie

Sprawdzić, czy wyłącznik

nie świeci.

znajduje się w położeniu włączonym (ON). WŁ/WYŁ (ON/OFF) jest

wciśnięty.

Przepalony bezpiecznik.

Sprawdzić bezpiecznik
topikowy lub automatyczny
w instalacji elektrycznej
i w razie potrzeby go wymienić.
Jeśli problem się utrzymuje,
zapoznać się z pkt. „serwis”.

Nie podłączono modułu sterowania

Sprawdzić, czy moduł

elektronicznego.

sterowania elektronicznego jest
prawidłowo włożony.

Świeci się czerwona kontrolka modułu Aktywna kontrolka wymiany oleju.

Oczyścić smażalnicę i wymienić

sterowania temperaturą.

olej. Włączyć smażalnicę.
Wyzerować przycisk,
naciskając go i przytrzymując
przez 2-3 sekundy.

Kontrolka temperatury świeci się

Prawidłowa praca – Smażalnica nie

Przed rozpoczęciem smażenia

ciągle zamiast migać.

osiągnęła jeszcze właściwej temperatury

poczekać, aż zacznie migać

smażenia.

kontrolka.

Temperatura nie powróciła do właściwej
wartości po ostatnim smażeniu.

Ze smażalnicy wypływa olej

Przekroczono maksymalny poziom oleju

Sprawdzić poziom oleju

Przeładowany koszyk/Przekroczono

Zalecane ilości podano w tabeli

maksymalną ilość frytek do smażenia

smażenia

W oleju umieszczono wilgotny produkt

Odcedzić i starannie osuszyć

żywnościowy

produkt żywnościowy

Olej jest stary, a jego właściwości

Wymienić olej na świeży

się pogorszyły
Użyto niewłaściwego oleju/Zmieszano

Użyć dobrej jakości oleju

różne typy olejunadającego się do głębokiego

smażenia

Nieprzyjemny zapach/Z oleju

Olej jest stary, a jego właściwości

Wymienić olej na świeży

uwalnia się dym

się pogorszyły
Olej nie nadaje się do głębokiego

Użyć dobrej jakości oleju

smażenia

nadającego się do głębokiego
smażenia

Rozwiązywanie problemów technicznych

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)