Uruchomienie urządzenia; Budowa urządzenia - Zelmer 40Z011 - Instrukcja obsługi - Strona 3

Zelmer 40Z011 Frytkownica powietrzna – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 4
Ładowanie instrukcji

5

GW40-005_v02

czasowy, lub przyłączać do obwodu regularnie załą

-

czanego i wyłączanego przez dostawcę energii.

Nie wolno przykrywać płyty grzewczej folią aluminiową,

przykrywką, itp., gdyż może to spowodować nagroma

-

dzenie się ciepła i uszkodzić plastikowe części oraz

powłokę.

Do mycia elementów zewnętrznych nie używaj agre

-

sywnych detergentów w postaci emulsji, mleczka,

past, itp. Mogą one między innymi usunąć naniesione

informacyjne symbole graiczne takie, jak: podziałki,

oznaczenia, znaki ostrzegawcze, itp.

Nie myj części urządzenia w zmywarce.

Po umyciu wysusz dokładnie urządzenie. Upewnij się,

że jest całkowicie suche przed zmontowaniem termo

-

statu.

Wskazówka

Informacje o produkcie i wskazówki dotyczące
użytkowania

Urządzenie przeznaczone jest do użytku domowego,

wewnątrz pomieszczeń.

Część grzewcza pokryta jest nieprzywierającą spe

-

cjalną warstwą, dlatego do przewracania produktów

nie używaj ostrych narzędzi. Stosuj tylko drewniane

miękkie szpatułki.

Do zapewnienia dodatkowej ochrony, wskazane jest

zainstalowanie w obwodzie elektrycznym, urządzenia

różnicowoprądowego (RCD) o znamionowym prądzie

różnicowym nie przekraczającym 30 mA lub zaopatrze

-

nie się w specjalne gniazdko z takim zabezpieczeniem.

W tym zakresie zwróć się do specjalisty elektryka.

Podczas smażenia kilku porcji tłustych potraw, może

zajść potrzeba opróżnienia tacki ociekowej.

Stosuj się do zalecanego ustawienia temperatury.

Jeżeli jest to konieczne, temperaturę możesz regulo

-

wać w trakcie smażenia.

Dane techniczne

Urządzenie zbudowane jest w I klasie izolacji, wymaga uzie

-

mienia.

Parametry techniczne podane są na tabliczce znamionowej

wyrobu.

Grill spełnia wymagania odpowiednich norm.

Urządzenie spełnia wymagania ROZPORZĄDZENIA KOMISJI

(WE) NR 1275/2008 w sprawie wymogów dotyczących eko

-

projektu.

Urządzenie jest zgodne z wymaganiami dyrektyw:

Urządzenie elektryczne niskonapięciowe (LVD)

– 2006/95/EC.

Kompatybilność elektromagnetyczna (EMC)

– 2004/108/EC.

Wyrób oznaczono znakiem CE na tabliczce znamionowej.

Deklaracja zgodności CE znajduje się na stronach

www.zelmer.pl.

Montaż

(Rys. B)

Przed pierwszym użyciem usuń wszelkie

naklejki z urządzenia oraz dokładnie je wyczy

-

ścić (patrz „Czyszczenie i konserwacja”).

Upewnij się, że gniazdo płyty grzewczej i wtyczka termo

-

statu są suche.

1

W podstawie

(1)

zamontuj tackę ociekową

(2)

.

2

Aby ułatwić czyszczenie oraz ograniczyć wydobycie

dymu, napełnij tackę ociekową do poziomu max wodą.

3

Do podstawy zamontuj płytę grzewczą

(3)

.

4

Przed użyciem, płytę grzewczą posmaruj niewielką

ilością oleju i rozprowadź go za pomocą ręcznika papiero

-

wego.

5

W razie potrzeby, Przykryj grill pokrywką

(4)

.

6

Umieść termostat wraz z przewodem zasilającym

(5)

w gnieździe urządzenia.

7

Upewnij się, że pokrętło termostatu znajduje się

w pozycji „OFF”.

8

Podłącz przewód zasilający do gniazda sieci.

Uruchomienie urządzenia

Ustaw termostat

(5)

na żądanej temperaturze

(„I” do „V”).

„I” = najniższa temperatura.

„V” = najwyższa temperatura.

Podczas nagrzewania się grilla włączy się lampka kontrolna

(6)

. Po nagrzaniu się urządzenia do odpowiedniej tempera

-

tury, lampka zgaśnie i wyłączy się grzałka. Grill będzie od

czasu do czasu się nagrzewać, aby utrzymać ustawioną

temperaturę.

Przy pierwszym użyciu materiały konserwujące zostaną spa

-

lone, więc może wydobywać się krótkotrwały nieprzyjemny

zapach w początkowej fazie grillowania.

Budowa urządzenia

(Rys. A)

1

Podstawa grilla

2

Tacka ociekowa

3

Płyta grzewcza – ruszt

4

Pokrywka

5

Termostat wraz z przewodem zasilania

6

Lampka kontrolna

7

Uchwyty żaroodporne

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)