mOŻLIWe PrOBLemY I rOZWIĄZAnIA; możliwy problem; minutnika; CERTYfIkaT pRODukTu; można uzyskać od sprzedawcy.; Dane techniczne; punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG. - Oursson AG3202/SP - Instrukcja obsługi - Strona 8

Oursson AG3202/SP
Ładowanie instrukcji

45

mOŻLIWe PrOBLemY I rOZWIĄZAnIA

możliwy problem

możliwy powód

Sposób rozwiązania

Urządzenie się nie włącza

1.

Brak napięcia w sieci zasilającej.

2. Nie ustawiony minutnik.

1. Odłącz urządzenie od zasilania i

poczekaj, aż napięcie się znormalizuje.

2. Aby włączyć urządzenie, obróć pokrętło

minutnika

, ustawiając wymagany

czas.

Danie nie jest ugotowane

1.

Zbyt wiele produktów umieszczonych

na ruszcie.

2. Ustawiono

niską

temperaturę

gotowania.

3. Ustawiono krótki czas gotowania.

1. Zmniejsz objętość gotowanej porcji.

Mniejsze porcje są lepiej smażone.

2. Ustaw wyższą temperaturę.

3. Ustaw wymagany czas gotowania lub dodaj

kilka dodatkowych minut.

Produkty są smażone

nierównomiernie.

Niektóre rodzaje produktów należy

wstrząsnąć podczas gotowania.

Wstrząśnij produkty po upływie połowy

czasu gotowania.

Gotowy produkt nie okazał

się chrupiący.

Wybrany rodzaj produktu jest przeznac

-

zony do gotowania w tradycyjnym

głębokim tłuszczu.

Użyj produktu do gotowania w głębokim

tłuszczu lub lekko posmaruj olejem składniki,

aby uzyskać chrupiącą skorupkę.

Nie można ustawić misy

roboczej w urządzeniu.

Na ruszcie wewnątrz misy roboczej um

-

ieszczono zbyt wiele produktów.

Liczba produktów nie może przekraczać

znaku MAX.

Z urządzenia wydobywa

się biały dym.

Gotowane produkty są zbyt tłuste.

Podczas gotowania nadmiar tłuszczu/oleju

spływa do misy. Płonący olej wydziela biały

dym. Nie używaj urządzenia do gotowania

zbyt tłustych potraw lub usuwaj nadmiar

tłuszczu podczas gotowania.

Świeże frytki są smażone

nierównomiernie.

Plastry ziemniaków nie były zamoczone

przed smażeniem.

Moczyć plastry ziemniaków w wodzie przez

30 minut, a następnie wysuszyć serwetką i

posmarować olejem.

CERTYfIkaT pRODukTu

Informacje na temat certyfikacji tego produktu podano na stronie

http://www.oursson.com

, a ich kopię

można uzyskać od sprzedawcy.

Dane techniczne

MODEL

AG3202

Pobór mocy, W

Max 1400

Napięcie znamionowe

220-240 V ~; 50 / 60Hz

Objętość, l

3,2

Temperatura przechowywania i transportu

Od -25°C do +35°C

Temperatura pracy

Od +5°C do +35°C

Wymagana wilgotność

15–75% bez kondensacji

Poziom ochrony

I

Wymiary, mm (wys. × szer. × dł.)

266x323x302

Masa (kg)

3,34

*Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze powyżej

-25°C.

Urządzenie może być naprawiane wyłącznie przez wykwalifikowanych specjalistów z autoryzowanych

punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - Symbol ryzyka oparzenia; temperaturach; Z a l E C E n I a; i podgr zewania potraw.; • nie wlewaj oleju do misy roboczej, aby zapo; Symbol zagrożenia; Przypomina użytkownikowi o obecności wysok; Symbol ostrzeżenia; Przypomina użytkownikowi o konieczności; InSTrukCJe BeZPIeCZeŃSTWA,

42 pl Symbol ryzyka oparzenia Przypomnienie o wysokich temperaturach • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fizycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczo - ne lub nieumiejętne. Takie osoby mogą korzystać z urządzenia wyłącznie pod nadzor...

Strona 6 - ZAWArTOŚĆ OPAkOWAnIA,; Minutnik; uŻYTkOWAnIe; regulator temperatury,; rys; Przygotowywanie do pracy; Zalecenia dotyczące gotowania

43 Obsługa tego urządzenia w żadnym wypadku nie przewiduje używania siły, ponieważ może to spowodować uszkodzenie produktu z winy użytkownika. POZYCJA, rys. A-2 • Postaw urządzenie na płaskiej, poziomej po - wierzchni odpornej na ciepło, na wysokości zabez - pieczającej je przed dziećmi oraz w bezpi...

Strona 7 - uTYLIZACJA; Temperatura wody; Zapiekanka ziemniaczana

44 ręcznikiem papierowym, przestrzegając zasad bezpieczeństwa. • Małe wypieki (takie jak babeczki) można gotować na papierze pergaminowym. Rozmiar papieru powinien być mały, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca na cyrkulację gorącego powietrza. Papier pergaminowy/ folię należy umieszczać wyłączn...