ZAWArTOŚĆ OPAkOWAnIA,; Minutnik; uŻYTkOWAnIe; regulator temperatury,; rys; Przygotowywanie do pracy; Zalecenia dotyczące gotowania - Oursson AG3202/SP - Instrukcja obsługi - Strona 6

Oursson AG3202/SP Frytkownica powietrzna – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 14
Ładowanie instrukcji

43

Obsługa tego urządzenia w żadnym wypadku

nie przewiduje używania siły, ponieważ może

to spowodować uszkodzenie produktu z winy

użytkownika.

POZYCJA,

rys. A-2

• Postaw urządzenie na płaskiej, poziomej po

-

wierzchni odpornej na ciepło, na wysokości zabez

-

pieczającej je przed dziećmi oraz w bezpiecznej

odległości od ścian i mebli. Jeden bok urządzenia

musi być całkowicie odsłonięty.

nie wolno obudo

-

wywać urządzenia.

• Nie należy umieszczać pracującego urządzenia w

pobliżu zasłon lub innych materiałów łatwopalnych.

Może to spowodować pożar.

• Kuchenkę mikrofalową należy podłączać do uzie

-

mionego gniazdka, Rys. A-1.

ZAWArTOŚĆ OPAkOWAnIA,

rys. B

Urządzenie

.................................................... 1 szt.

Miska robocza

............................................... 1 szt.

Ruszt ............................................................ 1 szt.

Instrukcja obsługi

.............................................. 1 szt.

BuDOWA urZĄDZenIA,

rys. C

1

Wskaźnik włączenia / wskaźnik grzania

2

Regulator temperatury

3

Minutnik

4

Uchwyt misy roboczej

5

Tylny otwór wentylacyjny

6

Górny otwór wentylacyjny

uŻYTkOWAnIe

regulator temperatury,

rys. C-2

• Ustawianie temperatury od 80°С do 200°С

Czasomierz,

rys

. C-3

• Czasomierz, wybór czasu od 0 do 30 min

.

• Pozycja

STOp

służąca do zatrzymywania pro

-

cesu gotowania.

Przygotowywanie do pracy

Przed pierwszym użyciem

należy przetrzeć urzą

-

dzenie miękką i suchą szmatką. Pozostałe elemen

-

ty należy

2

3

umyć ciepłą wodą i środkiem czysz

-

czącym. Przed zmontowaniem lub rozmontowaniem

urządzenia sprawdź, czy jest odłączone od zasilania.

Dokładnie osusz wszystkie części.

Aby usunąć „zapach nowości”, włącz urządzenie na

5-10 minut, ustawiając maksymalną temperaturę.

Przewietrz pomieszczenie. Następnie odstaw urzą

-

dzenie do ostygnięcia.

Procedura robocza

1.

Podłącz urządzenie do gniazdka elektrycznego.

2. Upewnij się, że misa jest całkowicie włożona do

urządzenia. Wybierz wymaganą temperaturę za

pomocą regulatora , Rys. D-4.

3.

Włącz minutnik

na 3-5 minut, aby urządzenie

się nagrzało, Rys. D-5. Pokrętło timera będzie się

automatycznie obracać podczas gotowania.

4.

Wyjmij misę roboczą z urządzenia. Zainstaluj ruszt

wewnątrz misy, Rys. D-1.

Nie używaj misy bez rusztu. Umieść składniki

na ruszcie.

5.

Umieść wstępnie przygotowane produkty na ruszcie.

Ilość produktów nie może przekraczać znaku

MAX, Rys. D-2.

nie wlewaj oleju lub innych płynów do misy

roboczej.

6.

Umieścić misę w urządzeniu, Rys. D-3.

7.

Włącz minutnik , ustawiając wymagany czas, Rys.

D - 5.

uWAGA.

Podczas pracy urządzenia świeci się stale

wskaźnik

i okresowo świeci się wskaźnik grzania

.

8.

Po zakończeniu gotowania minutnik (urządzenie)

wyłączy się automatycznie, rozlegnie się sygnał

dźwiękowy. Aby ręcznie wyłączyć urządzenie, ustaw

pokrętło minutnika w pozycji . Delikatnie trzymając

za uchwyt wyjmij misę z produktem z urządzenia i

umieść ją na żaroodpornej powierzchni, Rys. D-6.

Użyj dużych kleszczy, aby dostać większe kawałki

jedzenia. Podczas gotowania nadmiar tłuszczu lub

innego płynu gromadzi się na dnie misy.

Nie dotykaj miski podczas lub bezpośrednio

po gotowaniu, aby uniknąć poparzeń. Trzymaj

misę za uchwyt.
Podczas wyjmowania misy roboczej z

urządzenia uważaj na gorącą parę i powietrze.

u Wag I:

• Ostrożnie obchodź się z misą roboczą i rusztem,

mają nieprzywierającą powłokę. Wszelkie

uszkodzenia mogą spowodować nieprawidłowe

działanie.

• W celu równomiernego smażenia niektóre produkty

muszą zostać wstrząśnięte lub przewrócone podczas

gotowania. Aby to zrobić, zaleca się ustawienie

minutnika na połowę czasu gotowania, usłyszysz

dzwonek minutnika, potrząśniesz lub przewrócisz

produkty. Następnie ustaw minutnik na pozostały

czas gotowania.

• W zależności od ilości jedzenia możesz skrócić lub

wydłużyć czas gotowania.

Zalecenia dotyczące gotowania

• Zaleca się krojenie do gotowania identycznych

kawałków mięsa lub drobiu, warzyw, aby były

równomiernie i równo smażone.

• Podczas gotowania produktów panierowanych zaleca

się dodanie odrobiny oleju do panierki, aby uzyskać

chrupiącą skorupkę.

• Jeśli produkt zawiera dużo tłuszczu lub oleju, skorupka

będzie mniej chrupiąca. Zaleca się, aby podczas

gotowania usunąć nadmiar tłuszczu z misy roboczej

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)