Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny - Electrolux EOF3H50BK - Instrukcja obsługi - Strona 60

Spis treści:
- Strona 47 – MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- Strona 49 – Ogólne zasady bezpieczeństwa
- Strona 50 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- Strona 53 – Mocowanie piekarnika do szafki
- Strona 55 – PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE
- Strona 58 – KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- Strona 59 – DODATKOWE FUNKCJE; Wentylator chłodzący; WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Gotowanie mięsa i ryb
- Strona 60 – Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- Strona 61 – Informacja dla instytucji wykonujących testy
- Strona 62 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- Strona 63 – Prowadnice blach; Czyszczenie wodą
- Strona 66 – Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu
- Strona 67 – Oszczędzanie energii; Pieczenie z termoobiegiem; OCHRONA ŚRODOWISKA
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.
Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.
Blacha do pizzy
Forma do pieczenia
Kokilki
Forma do tarty
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
W ciemnym kolorze, matowa
średnica: 26 cm
Ceramiczne
średnica: 8 cm,
wysokość: 5 cm
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
11.3 Termoobieg wilgotny
Aby uzyskać najlepsze efekty, należy
przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.
(°C)
(min)
Słodkie bułki, 12 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 40
Bułki, 9 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 40
Pizza, mrożona, 0,35
kg
ruszt
220
2
35 - 40
Rolada szwajcarska
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
170
2
30 - 40
Brownie
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
30 - 40
Suflet, 6 szt.
ceramiczne kokilki na ruszcie 200
3
30 - 40
Biszkoptowy spód tarty forma do tarty na ruszcie
170
2
20 - 30
Biszkopt królowej Wik‐
torii
naczynie do pieczenia na
ruszcie
170
2
35 - 45
Gotowana ryba, 0,3 kg blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
35 - 45
Cała ryba, 0,2 kg
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
35 - 45
Filet z ryby, 0,3 kg
blacha do pieczenia pizzy na
ruszcie
180
3
35 - 45
Mięso z wody, 0,25 kg blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
200
3
40 - 50
POLSKI 243
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
MYŚLIMY O TOBIE Dziękujemy za zakup urządzenia Electrolux. Jest ono owocem dziesięcioleci doświadczeń i innowacji. To pomysłowe i stylowe urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o Tobie. Użytkując je, zawsze ma się pewność uzyskania wspaniałych efektów. Witamy w świecie marki Electrolux Przejdź na...
1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do stosowania w kuchni. • Urządzenie to przeznaczone jest do użytku domowego w pomieszczeniach zamkniętych. • Urządzenie to można używać w biurach, pokojach hotelowych, pokojach w pensjonatach, domach dla gości w gospodarstwac...
• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie używać ściernych środków czyszczących ani ostrych, metalowych myjek, ponieważ mogą one porysować powierzchnię, co może skutkować pęknięciem szkła. 2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA 2.1 Instalacja OSTRZEŻENIE! Urządzenie może zainstalować wyłącznie wykwalifiko...
Inne modele piekarniki Electrolux
-
Electrolux EOA5220AOR
-
Electrolux EOA5220AOV
-
Electrolux EOD3C50TX
-
Electrolux EOD6C77V
-
Electrolux EOF3H00BX
-
Electrolux EOF5C50BV
-
Electrolux EOF5C50BZ
-
Electrolux EVM8E08X
-
Electrolux EVM8E08Z
-
Electrolux KODDP77X