Strona 48 - Ogólne zasady bezpieczeństwa
1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do stosowania w kuchni. • Urządzenie to przeznaczone jest do użytku domowego w pomieszczeniach zamkniętych. • Urządzenie to można używać w biurach, pokojach hotelowych, pokojach w pensjonatach, domach dla gości w gospodarstwac...
Strona 49 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie używać ściernych środków czyszczących ani ostrych, metalowych myjek, ponieważ mogą one porysować powierzchnię, co może skutkować pęknięciem szkła. 2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA 2.1 Instalacja OSTRZEŻENIE! Urządzenie może zainstalować wyłącznie wykwalifiko...
Strona 52 - Mocowanie piekarnika do szafki
3. INSTALACJA OSTRZEŻENIE! Patrz rozdział dotyczący bezpieczeństwa. 3.1 Zabudowa 589 594 114 19 21 540 570 558 min. 550 20 6 600 min. 560 3 6 (*mm) min. 550 20 580 min. 560 589 594 114 19 21 540 570 558 9 (*mm) 3.2 Mocowanie piekarnika do szafki 214 POLSKI
Strona 53 - Ogólne informacje
4. OPIS URZĄDZENIA 4.1 Ogólne informacje 1 4 3 5 2 6 7 8 12 9 10 11 4 3 2 1 13 1 Panel sterowania 2 Kontrolka/symbol zasilania 3 Pokrętło wyboru funkcji pieczenia 4 Wyświetlacz 5 Pokrętło sterujące (do regulacji temperatury) 6 Wskaźnik/symbol temperatury 7 Otwory wentylacyjne wentylatora chłodzącego...
Strona 57 - KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
Jak ustawić: Minutnik Krok 1 — nacisnąć kilkakrotnie. – zacznie migać. Krok 2 , – nacisnąć, aby ustawić czas. Po upływie 5 sekund funkcja uruchomi się automatycznie. Po upływie ustawionego czasu rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Krok 3 Nacisnąć dowolny przycisk, aby wyłączyć sygnał. Krok 4 Obrócić p...
Strona 59 - Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni. Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni. Blacha do pizzy Forma do pieczenia Kokilki Forma do tarty W ciemnym kolorze, mato‐ wa...
Strona 60 - Informacja dla instytucji wykonujących testy
(°C) (min) Szaszłyk, 0,5 kg blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 200 3 25 - 35 Ciastka, 16 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 180 2 20 - 30 Makaroniki, 20 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 180 2 40 - 45 Babeczki, 12 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głębok...
Strona 61 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
( °C) (min) Biszkopt, fo‐ remka do ciasta Ø26 cm Górna/dolna grzałka Ruszt 2 170 35 - 45 - Biszkopt, fo‐ remka do ciasta Ø26 cm Termoobieg Ruszt 2 160 35 - 45 - Bułka maśla‐ na Górna/dolna grzałka Blacha do pieczenia ciasta 3 150 20 - 35 Nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10 min Bułka maśla‐ na Term...
Strona 62 - Prowadnice blach; Czyszczenie wodą
Codzienne użyt‐ kowanie Czyścić komorę po każdym użyciu. Nagromadzenie się tłuszczu lub innych zabrudzeń może skutkować pożarem. Wewnątrz urządzenia lub na szybach drzwi może skraplać się para wodna. Aby ograniczyć zjawisko skraplania się pary wodnej, należy uruchamiać urządzenie na 10 minut przed r...