ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM3710 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Electrolux EKM3710
Ładowanie instrukcji

95

www.electrolux.com

DE
DK
EE
FA

HR

FR

HU
IT
LT
LV
NO
PL

FI

RO
RS
RU
SE
SI
SK
TR
UA

CZ

AR

GB

BG

WYRZUCANIE

Ten symbol na urządzeniu wskazuje, że zawiera ono baterię, której nie wolno wyrzucać z normalnymi
odpadami z gospodarstwa domowego.

Ten symbol na urządzeniu lub na jego opakowaniu wskazuje, że urządzenie nie nadaje się do utylizacji z
normalnymi odpadami z gospodarstwa domowego. Aby zutylizować urządzenie, należy dostarczyć je do
zakładu utylizacyjnego lub centrum serwisowego Electrolux, który wymontuje baterię i części elektroniczne
podda je recyklingowi w profesjonalny, bezpieczny sposób. Należy stosować się do krajowych przepisów
oddzielnej zbiórki produktów elektrycznych i baterii akumulatorowych.

Firma Electrolux zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w produktach, danych technicznych i informacji bez uprzedniego powiadomienia.

PRZEPISY

ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas

Prędkość

Śmietana

200-400

g

120~160s

5~6

Białko jajka

60-240
(2-8 jaja)

g/szt

Co najmniej 120s

5~6

ILOŚCI DO MIESZANIA I CZASY OBRÓBKI (WYRABIANIE LEKKIEGO CIASTA NP. NA PLACEK)

Przepis

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas/Prędkość

Sposób przyrządzenia

Tort czekoladowy

Mąka

300

g

300~360s

Ustawienie średnie

(ustawienie 3-4)

Masło powinno być miękkie, nie za twarde.
Wymieszać miękkie masło z cukrem do uzyskania
kremowej konsystencji. Dodać pojedynczo jajka.
Cały czas mieszając, dodać kwaśną śmietanę i cukier
waniliowy. Na końcu dodać mąkę z sodą oczyszczoną
i wymieszać.

Jajko

3

szt

Masło

150

g

Cukier

150

g

Cukier waniliowy

2

łyżeczka

Kwaśna śmietana

100

g

Surowa masa nugatowa

100

g

Soda oczyszczona

3

łyżeczka

Ciasto maślane

Mąka

150

g

200~240s

Ustawienie średnie

(ustawienie 3-4)

Umieścić wszystkie składniki w misce i mieszać aż
do wyrobienia.

Margaryna

150

g

Cukier

150

g

Świeże jajko

3

szt

Proszek do pieczenia

1

łyżeczka

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 15 - ROZPOCZĘCIE UŻYTKOWANIA

91 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG POLSKI Dziękujemy za wybór produktu Electrolux. Aby uzyskać najlepsze efekty, należy zawsze używać oryginalnych akcesoriów i części zamiennych firmy Electrolux. Zostały one zaprojektowane specjalnie do tego produktu. T...

Strona 16 - KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA*; INSTRUKCJA OBSŁUGI BLENDERA*

92 www.electrolux.com KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA* 9 Włożyć ślimacznicę mielącą (B) do obudowy maszynki (A). Umieścić nóż (C) na kwadratowej końcówce wału ślimacznicy. Umieścić tarczę mielącą (D) (średnią lub grubą) na nożu. Ręcznie dokręcić pierścień (E) aż do zablokowania maszynki do ...

Strona 17 - Życzymy udanego użytkowania produktu Electrolux!; BEZPIECZEŃSTWO

93 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG Życzymy udanego użytkowania produktu Electrolux! BEZPIECZEŃSTWO Przeczytaj uważnie poniższe zalecenia przed pierwszym użyciem urządzenia. • Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe. Urządzenie należy prze...