Electrolux EKI 54500 OX - Instrukcja obsługi - Strona 21
Kuchenka Electrolux EKI 54500 OX – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 4 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 5 – Podłączenie do sieci elektrycznej
- Strona 7 – Informacje ogólne
- Strona 8 – Układ powierzchni gotowania; PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Czyszczenie wstępne
- Strona 9 – Wstępne nagrzewanie; PŁYTA GRZEJNA – CODZIENNA EKSPLOATACJA; Ustawienie mocy grzania
- Strona 10 – Samoczynne wyłączenie; PŁYTA GRZEJNA – PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Naczynia kuchenne
- Strona 12 – Włączanie i wyłączanie
- Strona 13 – PIEKARNIK – FUNKCJE ZEGARA; Sterowanie elektroniczne
- Strona 14 – Ustawianie funkcji zegara; Anulowanie funkcji zegara; PIEKARNIK – KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie blachy do pieczenia
- Strona 16 – PIEKARNIK – PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Pieczenie mięsa i ryb
- Strona 17 – Pieczenie tradycyjne
- Strona 19 – Pieczenie z termoobiegiem
- Strona 22 – Pieczenie konwekcyjne
- Strona 24 – Delikatne pieczenie
- Strona 25 – Informacja na temat akryloamidów; PIEKARNIK – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 29 – Oświetlenie piekarnika
- Strona 30 – Miejsce instalacji urządzenia
- Strona 31 – Instalacja elektryczna; OCHRONA ŚRODOWISKA
Produkt
Rodzaj blachy i
poziom piekarni‐
ka
Czas wstępnego
nagrzewania (mi‐
nuty)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia/
gotowania (minu‐
ty)
Rumuński bisz‐
kopt tradycyjny
(600 + 600 g)
2 okrągłe, alumi‐
niowe blachy
(średnica: 20
cm) na poziomie
2
-
150 - 160
30 - 40
Drożdżówki (800
g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 3
15
180 - 200
10 - 15
Drożdżówki (800
+ 800 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 1 i 3
15
180 - 200
15 - 20
Rolada biszkop‐
towa (500 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 3
10
150 - 160
15 - 25
Bezy (400 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 2
-
110 - 120
30 - 40
Bezy (400 + 400
g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 1 i 3
-
110 - 120
45 - 55
Bezy (400 + 400
+ 400 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 1, 2 i 4
1)
-
115 - 125
55 - 65
Placek z kru‐
szonką (1500 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 3
-
160 - 170
25 - 35
Biszkopt (600 g) blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 2
10
150 - 160
25 - 35
Babka piaskowa
(600 + 600 g)
blacha emalio‐
wana na pozio‐
mie 1 i 3
10
160 - 170
25 - 35
1) Po upieczeniu ciasta na poziomie 4 należy je wyjąć i przełożyć na jego miejsce ciasto z poziomu 1. Piec
przez kolejne dziesięć minut.
2) Po wyłączeniu urządzenia pozostawić ciasto w piekarniku na 7 minut.
3) Ustawić temperaturę 250°C na czas wstępnego nagrzewania.
POLSKI
21
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
• Pozostawienie bez nadzoru potraw zawierających tłuszcz lub olej na włączonej płycie grzejnej może być przyczyną pożaru. • Nie gasić pożaru wodą – należy wyłączyć urządzenie, a następ‐ nie przykryć płomień pokrywą lub kocem gaśniczym. • Nie przechowywać żadnych przedmiotów na powierzchni goto‐ wani...
Podłączenie do sieci elektrycznej OSTRZEŻENIE! Występuje zagrożenie pożarem i pora‐ żeniem prądem elektrycznym. • Wykwalifikowany elektryk powinien wykonać wszystkie połączenia elektryczne. • Urządzenie musi być uziemione.• Należy upewnić się, że informacje o podłącze‐ niu elektrycznym podane na tab...
2.5 Utylizacja OSTRZEŻENIE! Występuje zagrożenie odniesieniem ob‐ rażeń lub uduszeniem. • Odłączyć urządzenie od źródła zasilania.• Odciąć przewód zasilający i wyrzucić go.• Wymontować zatrzask drzwi, aby uniemożli‐ wić zamknięcie się dziecka lub zwierzęcia w urządzeniu. 2.6 Serwis • Aby zlecić napr...
Inne modele kuchenki Electrolux
-
Electrolux EK 5143
-
Electrolux EK 5162
-
Electrolux EKC 5120
-
Electrolux EKC 5162
-
Electrolux EKC 6120
-
Electrolux EKC 6160
-
Electrolux EKE 5160
-
Electrolux EKE 5161
-
Electrolux EKE 6100
-
Electrolux EKE 6160