Siemens TP703R09 - Instrukcja obsługi - Strona 29

Siemens TP703R09 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 42
Ładowanie instrukcji

pl 

Usuwanie usterek

118

Usterka

Przyczyna i rozwiązywanie problemów

Mimo pełnego pojem-
nika na kawę ziarnistą
młynek nie miele ka-
wy.

Ziarna są zbyt oleiste i nie spadają do młynka.

Lekko postukać w pojemnik na kawę ziarnistą.

Zmienić gatunek kawy.

Nie używać oleistych ziaren kawy.

Wytrzeć pusty pojemnik na kawę ziarnistą wilgotną
ściereczką.

Duże różnice jakości
kawy lub pianki mlecz-
nej.

Urządzenie jest zakamienione.

Odkamienić urządzenie.

Różnice jakości pianki
mlecznej.

Jakość pianki mlecznej zależy od rodzaju użytego
mleka lub napoju roślinnego.

Jakość można zoptymalizować przez dobranie od-
powiedniego rodzaju mleka lub napoju roślinnego.

Kawa nie jest wydawa-
na lub wycieka kropla-
mi.
Nie zostaje osiągnięta
ustawiona ilość napo-
ju.

Został ustawiony zbyt drobny stopień zmielenia.

Ustawić grubszy stopień zmielenia.
→ 

"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106

Urządzenie jest silnie zakamienione.

Odkamienić urządzenie.

W filtrze wody znajduje się powietrze.

1.

Zanurzyć filtr wody z otworem skierowanym do góry
w wodzie i zaczekać, aż przestaną się z niego wy-
dobywać pęcherzyki powietrza.

2.

Ponownie założyć filtr.

Urządzenie jest brudne.

Wyczyścić zaparzacz.

Odkamienić i wyczyścić urządzenie.

Kawa nie ma kremo-
wej pianki.

Nie został użyty optymalny gatunek kawy.

Używać kawy o większej zawartości ziaren robusty.

Użyć ciemniej palonej kawy.

Kawa ziarnista nie jest już świeżo wypalona.

Użyć świeżej kawy ziarnistej.

Stopień zmielenia nie jest dostosowany do kawy ziar-
nistej.

Ustawić drobniejszy stopień zmielenia.
→ 

"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106

Kawa jest za kwaśna.

Został ustawiony zbyt gruby stopień zmielenia.

Ustawić drobniejszy stopień zmielenia.
→ 

"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106

Nie został użyty optymalny gatunek kawy.

Używać kawy o większej zawartości ziaren robusty.

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)