Siemens TP703R09 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
Usuwanie usterek
118
Usterka
Przyczyna i rozwiązywanie problemów
Mimo pełnego pojem-
nika na kawę ziarnistą
młynek nie miele ka-
wy.
Ziarna są zbyt oleiste i nie spadają do młynka.
▶
Lekko postukać w pojemnik na kawę ziarnistą.
▶
Zmienić gatunek kawy.
▶
Nie używać oleistych ziaren kawy.
▶
Wytrzeć pusty pojemnik na kawę ziarnistą wilgotną
ściereczką.
Duże różnice jakości
kawy lub pianki mlecz-
nej.
Urządzenie jest zakamienione.
▶
Odkamienić urządzenie.
Różnice jakości pianki
mlecznej.
Jakość pianki mlecznej zależy od rodzaju użytego
mleka lub napoju roślinnego.
▶
Jakość można zoptymalizować przez dobranie od-
powiedniego rodzaju mleka lub napoju roślinnego.
Kawa nie jest wydawa-
na lub wycieka kropla-
mi.
Nie zostaje osiągnięta
ustawiona ilość napo-
ju.
Został ustawiony zbyt drobny stopień zmielenia.
▶
Ustawić grubszy stopień zmielenia.
→
"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106
Urządzenie jest silnie zakamienione.
▶
Odkamienić urządzenie.
W filtrze wody znajduje się powietrze.
1.
Zanurzyć filtr wody z otworem skierowanym do góry
w wodzie i zaczekać, aż przestaną się z niego wy-
dobywać pęcherzyki powietrza.
2.
Ponownie założyć filtr.
Urządzenie jest brudne.
▶
Wyczyścić zaparzacz.
▶
Odkamienić i wyczyścić urządzenie.
Kawa nie ma kremo-
wej pianki.
Nie został użyty optymalny gatunek kawy.
▶
Używać kawy o większej zawartości ziaren robusty.
▶
Użyć ciemniej palonej kawy.
Kawa ziarnista nie jest już świeżo wypalona.
▶
Użyć świeżej kawy ziarnistej.
Stopień zmielenia nie jest dostosowany do kawy ziar-
nistej.
▶
Ustawić drobniejszy stopień zmielenia.
→
"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106
Kawa jest za kwaśna.
Został ustawiony zbyt gruby stopień zmielenia.
▶
Ustawić drobniejszy stopień zmielenia.
→
"Ustawianie stopnia zmielenia", Strona 106
Nie został użyty optymalny gatunek kawy.
▶
Używać kawy o większej zawartości ziaren robusty.
Spis treści
- 5 Spis treści; Ochrona środowiska i
- 7 Bezpieczeństwo; Przestrzegać poniższych wskazówek bezpieczeństwa.; Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Urządzenia należy używać wyłącznie:; Ograniczenie grupy użytkowników
- 8 Zasady bezpieczeństwa; OSTRZEŻENIE ‒ Ryzyko uduszenia się!
- 9 OSTRZEŻENIE ‒ Ryzyko pożaru!
- 10 OSTRZEŻENIE ‒ Ryzyko oparzenia!
- 11 Usuwanie opakowania; Ustawianie i podłączanie
- 12 Poznawanie urządzenia; Pola dotykowe
- 13 Akcesoria; Akcesoria; czenie urządzenia
- 14 Ustalanie twardości wody; Uwagi
- 15 Podstawowy sposób; Włączanie lub wyłączanie; OSTRZEŻENIE
- 16 doubleShot i tripleShot
- 17 nek jednocześnie; Gdy jest aktywna funkcja; Młynek; lenia
- 18 Jeżeli kawa wypływa; Filtr wody; Montaż filtra wody; Wskazówki; nia przed dziećmi; Urządzenie jest włączo-; czenia przed dziećmi
- 19 1 Podgrzewacz; Zależnie od wyposażenia urządzenia
- 20 nych napojów; nect; Przegląd ustawień Home Connect; Wybór
- 21 4 Ustawienia podstawo-
- 22 wowych
- 23 5 Czyszczenie i pielęgnacja; Możliwość mycia w zmywarkach do naczyń
- 24 Środki czyszczące; Czyszczenie urządzenia
- 25 Przy włączaniu zimnego; Czyszczenie pojemnika; Przegląd programów serwisowych; W tym miejscu znajduje się przegląd programów serwisowych.
- 26 Czyszczenie
- 27 6 Usuwanie usterek
- 28 Usterka
- 32 wanie i utylizacja; nia przed mrozem; Przeciąć przewód sieciowy.
- 33 W ramach warunków gwa-; Warunki gwarancji; 9 Dane techniczne; Napięcie
- 34 Wysokość urządzenia; 0 Deklaracja zgodności
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)