Siemens TE806201RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
97
pl
Samodzielne usuwanie drobnych usterek
Problem
Przyczyna
Rozwiązanie
Wyświetlacz wskazuje
Uzupełnij pojemnik
na
k awę ziarnistą
mimo pełnego pojemnika
15
lub młynek nie miele
kawy.
Ziarna nie wpadają do
młynka (są zbyt oleiste).
Postukać lekko w pojemnik na
kawę ziarnistą
15
. Ewentualnie
użyć innego gatunku kawy. Po
opróżnieniu pojemnika na kawę
ziarnistą
15
wytrzeć go suchą
szmatką.
Brak gorącej wody.
Spieniacz mleka
10
lub
wlot spieniacza mleka jest
brudny.
Oczyścić spieniacz mleka
10
lub wlot spieniacza mleka (patrz
rozdział „Czyszczenie systemu
mleka”).
Za mało lub brak spienio-
nego mleka, lub spieniacz
mleka
10
nie zasysa
mleka.
Spieniacz mleka
10
lub
wlot spieniacza mleka jest
brudny.
Oczyścić spieniacz mleka
10
lub wlot spieniacza mleka (patrz
rozdział „Czyszczenie systemu
mleka”).
Nieodpowiednie mleko.
Stosować mleko o zawartości
tłuszczu 1,5 %.
Spieniacz mleka
10
jest nieprawidłowo
zmontowany.
Nawilżyć elementy spieniacza
mleka i złożyć je.
W urządzeniu utworzył się
kamień.
Odkamienić urządzenie przy
użyciu 2 tabletek, w razie
potrzeby wykonać program 2x.
Nie udaje się uzyskać
wybranej ilości napoju
na iliżankę. Kawa nie
wypływa z wylotu lub tylko
powoli kapie.
Zbyt drobny stopień zmie-
lenia. Kawa zbyt drobno
zmielona.
Ustawić grubszy stopień miele-
nia. Stosować grubiej mieloną
kawę.
Urządzenie jest mocno
zakamienione.
Odkamienić urządzenie.
Kawa nie ma kremowej
pianki.
Nieodpowiedni gatunek
kawy.
Używać kawy z większą ilością
ziaren Robusty.
Kawa ziarnista nie jest
świeżo palona.
Użyć świeższej kawy ziarnistej.
Stopień zmielenia nie
odpowiada gatunkowi kawy
ziarnistej.
Ustawić drobny stopień
zmielenia.
Kawa jest za „kwaśna”.
Zbyt gruby stopień zmiele-
nia lub zbyt grubo mielona
kawa.
Ustawić drobniejszy stopień
zmielenia lub użyć drobniej
zmielonej kawy.
Nieodpowiedni gatunek
kawy.
Użyć ciemniej prażonej kawy.
Jeśli problemu nie można rozwiązać, należy koniecznie skontaktować się z infolinią!
Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.
TE803_806_1RW.indb 97
08.05.2013 14:24:35
Spis treści
- 6 Spis treści
- 7 Zasady bezpieczeństwa; obiektach mieszkalnych.
- 8 W skrócie
- 9 Przed pierwszym użyciem; Informacje ogólne; Twardość wody; Pierwsze włączenie; do dołu; Čeština
- 10 Elementy obsługi; Wyłącznik sieciowy O / I
- 11 wyświetlania; Menu Info; Dokonywanie ustawień; Ustaw grubsz y stopień
- 12 TYLKO TE806: Podgrzewacz iliżanek; Wskazania na; Komunikaty na wyświetlaczu; Napełnij pojemnik; Ustawienia wyświetlacza; Wybór napoju; Ilość napoju; Określanie indywidualnych
- 13 aroma Double Shot:; Personalizacja; Tworzenie lub zmiana użytkownika
- 14 Zmień na z wę; Usuń na z wę; Aktywacja proilu użytkownika; bierz uż y tkow nik a; Zamknij profil
- 15 Ustawienia menu; taw; Można dokonać następujących; Jęz yk
- 17 Parzenie z ziaren; Przyrządzanie napojów bez mleka
- 18 Parzenie z kawy mielonej
- 19 Przyrządzanie; Niebezpieczeństwo oparzenia!; należy koniecznie; Pobieranie gorącej wody; Niebezpieczeństwo oparzenia!; Gorąca woda
- 22 Programy serwisowe
- 23 oraz tabletki czyszczące są dostępne w; z y
- 25 Cz yszc zenie i serw is
- 26 Urządzenie w trakcie cz yszczenia; Porady dotyczące
- 27 Akcesoria; Ekologiczna utylizacja
- 28 Samodzielne usuwanie drobnych usterek; Uzupełnij pojemnik; Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.
- 30 Dane techniczne
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)