Siemens TE613209RW (EQ6 s300) Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
96
pl
Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów
Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów
Problem
Przyczyna
Sposób usunięcia
Znaczne różnice jakości
kawy lub spienionego
mleka.
W urządzeniu wytworzył
się kamień.
Odkamienić urządzenie zgodnie
z instrukcją.
Nie można pobrać
gorącej wody.
Zanieczyszczony spieniacz
mleka albo gniazdo spie-
niacza mleka.
Wyczyścić spieniacz mleka
albo gniazdo spieniacza mleka
(patrz rozdział „Czyszczenie
spieniacza mleka”).
Za mało lub za dużo
spienionego mleka albo
spieniacz mleka nie
zasysa mleka.
Zanieczyszczony spieniacz
mleka albo gniazdo spie-
niacza mleka.
Wyczyścić spieniacz mleka
albo gniazdo spieniacza mleka
(patrz rozdział „Czyszczenie
spieniacza mleka”).
Nieodpowiednie mleko.
Nie używać zagotowanego
mleka. Używać zimnego mleka
o zawartości tłuszczu co
najmniej 1,5 %.
Spieniacz mleka nie jest
prawidłowo złożony.
Zwilżyć górną i dolną część
i połączyć je.
W urządzeniu wytworzył
się kamień.
Odkamienić urządzenie zgodnie
z instrukcją.
Nie jest osiągana usta-
wiona indywidualnie ilość
napojów, kawa spływa
kroplami albo nie spływa
wcale.
Zbyt drobny stopień zmie-
lenia. Za drobno zmielona
kawa.
Zwiększyć stopień zmielenia.
Używać grubiej mielonej kawy.
W urządzeniu wytworzył
się gruby osad kamienia.
Odkamienić urządzenie zgodnie
z instrukcją.
Kawa nie ma pianki.
Nieodpowiedni gatunek
kawy.
Używać gatunków kawy zawie-
rających większą ilość ziaren
Robusty.
Palone ziarna kawy nie są
już świeże.
Używać świeżej kawy.
Stopień zmielenia nie jest
dostosowany do gatunku
kawy ziarnistej.
Ustawić drobniejszy stopień
zmielenia.
Kawa jest zbyt „kwaśna”. Został ustawiony zbyt
gruby stopień zmielenia lub
używana kawa mielona nie
jest dość drobno zmielona.
Ustawić drobniejszy stopień
zmielenia lub użyć drobniej
zmielonej kawy.
Nieodpowiedni gatunek
kawy.
Użyć ciemniej palonej kawy.
Jeżeli problemów nie można usunąć, należy się koniecznie skontaktować z infolinią
serwisową! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.
Spis treści
- 6 Spis treści
- 7 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Użytkowanie zgodne
- 8 Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa
- 9 Przegląd urządzenia
- 10 Przegląd - elementy obsług; Ciepłe mleko
- 11 Wyłącznik sieciowy; Dźwięki przycisków; Wybór napojów; przez co; Wyświetlacz; nor malna
- 12 Uruchamianie; Wskazówki ogólne; Twardość wody; Uruchamianie urządzenia; Deutsch
- 14 W przy; Wybór wielkości filiżanek
- 15 Kawa; Przygotowywanie z użyciem; Niebezpieczeństwo poparzenia!; przez
- 16 Spienione mleko albo ciepłe mleko; Pianka mleczna; Zaparzanie zmielonej kawy; zmielona kawa; Pobieranie gorącej wody; Gorąca woda
- 17 Ustawianie stopnia zmielenia; Niebezpieczeństwo zranienia!; zaczyna
- 18 Możliwe są następujące ustawienia:; Ustaw wielkość filiżanki
- 19 z spienia
- 20 Pielęgnacja i codzienne; Niebezpieczeństwo porażenia; panel; nie należy; nika na skropliny
- 21 zaparzania; Czyszczenie spieniacza mleka; Czyszczenie automatyczne:
- 22 Czyszczenie jednostki zaparzania; rzania
- 23 Programy serwisowe; Upłynął termin odkamieniania.; Specjalne tabletki do odkamieniania i
- 24 Odkamienianie; Czyszczenie; Czyszczenie i konserwacja
- 26 Wskazówki dotyczące; Ochrona przed; Przechowywanie; Wyposażenie
- 28 Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów; Zanieczyszczony spieniacz
- 29 Temperatura
- 30 Dolej wody niegazowanej
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)