Samodzielne usuwanie drobnych usterek - Siemens TE515209RW - Instrukcja obsługi - Strona 24

Siemens TE515209RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

62

pl

Problem

Przyczyna

Postępowanie

Za mało lub brak spienio

-

nego mleka lub spieniacz

mleka (6) nie zasysa mleka�

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny�

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja

i codzienne czyszczenie”�

Nieodpowiednie mleko�

Stosować mleko o zawartości

tłuszczu 1,5%.

Spieniacz mleka (6) jest

nieprawidłowo zmontowany.

Zanurz części spieniacza

w mleku i mocno dociśnij.

Urządzenie jest

zakamienione�

Odkamienić urządzenie

zgodnie z instrukcją.

Brak gorącej wody.

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny�

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja

i codzienne czyszczenie”�

Kawa spływa bardzo wolno

(kropla po kropli) lub nie

spływa wcale.

Ustawiony zbyt drobny

stopień zmielenia lub kawa

zbyt drobno zmielona�

Ustawić grubszy stopień

mielenia. Stosować grubiej

mieloną kawę.

Urządzenie jest mocno

zakamienione�

Odkamienić urządzenie

zgodnie z instrukcją.

Kawa nie ma pianki�

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Używać kawy z większą

ilością ziaren Robusty.

Użyta kawa ziarnista nie jest

świeżo prażona.

Użyć świeższej kawy

ziarnistej�

Stopień zmielenia nie

odpowiada gatunkowi kawy

ziarnistej�

Ustawić drobny stopień

zmielenia�

Kawa jest za „kwaśna”.

Zbyt gruby stopień zmielenia

lub zbyt grubo mielona

kawa�

Ustawić drobniejszy stopień

zmielenia lub użyć drobniej

zmielonej kawy�

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Użyć ciemniej prażonej kawy.

Kawa jest za „gorzka”.

Zbyt drobny stopień

zmielenia lub zbyt drobno

mielona kawa�

Ustawić grubszy stopień

zmielenia lub użyć grubiej

zmielonej kawy�

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Użyć kawy innego gatunku.

Jeśli problem nie może zostać rozwiązany, należy koniecznie skontaktować się

z infolinią! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.

Samodzielne usuwanie drobnych usterek

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)