Pobieranie gorącej wody; Spienianie mleka; Niebezpieczeństwo oparzenia! - Siemens TE515201RW - Instrukcja obsługi - Strona 15

Siemens TE515201RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

53

pl

Ważne:

Konieczne jest codzienne napeł

-

nianie pojemnika na wodę (17) świeżą

wodą. Pojemnik musi zawsze zawierać

ilość wody niezbędną do pracy urządzenia.

Przygotowanie

● Otworzyć szufladkę na kawę mieloną (4).

● Wsypać maksymalnie 2 płaskie miarki

kawy mielonej�

Uwaga:

Nie sypać do tej szufladki całych

ziaren kawy ani kawy rozpuszczalnej�

● Zamknąć szufladkę (4).

● Obracając górne pokrętło obrotowe (15)

wybierz wymagany napój (parzona jest

tylko jedna filiżanka).

● Ustawić dolne pokrętło w płołożeniku

b

zmielona k awa

● Nacisnąć przycisk

start

(10)�

Kawa jest parzona, a następnie spływa do

filiżanki.

Wskazówka:

W celu zaparzenia następnej

filiżanki kawy powtórzyć czynności.

Pobieranie gorącej wody

A

Niebezpieczeństwo oparzenia!

Spieniacz mleka (6) może bardzo się

nagrzewać. Po użyciu odczekać do osty

-

gnięcia, a dopiero potem dotykać.

Przed podgrzaniem wody należy wyczyścić

spieniacz mleka i przymocować do niego

rurkę do mleka przy użyciu złącza tej rurki.

Urządzenie musi być gotowe do pracy.

● Podgrzaną filiżankę lub szklankę

podstawić pod wylot spieniacza

mleka (6)�

● Naciśnij i przytrzymaj przycisk

l

/

m

(12) przez ok. 3 sekundy. Urządzenie

nagrzeje się. Z wylotu spieniacza

mleka (6) przez około 40 sekund będzie

płynąć gorąca woda.

● Naciśnij ponownie przycisk

l

/

m

(12),

aby skrócić ten proces.

Spienianie mleka

A

Niebezpieczeństwo oparzenia!

Spieniacz mleka (6) może bardzo się

nagrzewać. Po użyciu odczekać do osty

-

gnięcia, a dopiero potem dotykać.

Wskazówka:

Mleko można najpierw

spienić, a później wlać do niego kawę, lub

można spienić je oddzielnie, a następnie

wlać do kawy.

Urządzenie musi być gotowe do pracy.

● Umieść wcześniej podgrzaną filiżankę

pod wylotem (6a)�

● Włóż rurkę doprowadzającą mleko (6c)

do zbiornika mleka�

● Naciśnij przycisk

l

/

m

(12)�

Przycisk

l

/

m

(12) zacznie migać, a

urządzenie będzie się nagrzewało przez

ok� 20 sekund�

A

Niebezpieczeństwo oparzenia!

Ze spieniacza mleka wydobywa się pod

wysokim ciśnieniem spienione mleko (6).

Rozpryskujące się mleko może spowo

-

dować oparzenia. Nie dotykaj wylotu (6a)

ani nie kieruj go na nikogo�

● Zakończ proces, naciskając przycisk

l

/

m

(12)�

Wskazówka:

Aby uzyskać optymalną

piankę mleczną, zaleca się zastosowanie

zimnego mleka o zawartości tłuszczu

minimum 1,5%�

Ważne:

Ponieważ zaschnięte resztki mleka

są trudne do usunięcia, spieniacz do

mleka (6)

trzeba koniecznie

oczyścić letnią

wodą natychmiast po użyciu i przepłukać,

używając programu systemowego

Wycz yść

ukł. mleczn.!

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)