Siemens TE503207RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
67
de
pl
Parzenie z kawy ziarnistej
Automatyczny ekspres do kawy miele świe-
żą kawę do każdego.
Wskazówka:
Zaleca się stosowanie mie-
szanek kawy przeznaczonych do automa-
tów tradycyjnych lub espresso.
Aby zapew-
nić optymalną jakość, kawę należy przecho-
wywać w chłodnym miejscu, w szczelnym
opakowaniu lub w stanie zamrożonym.
Możliwe jest również mielenie zamrożonych
ziaren.
Ważne:
Konieczne jest codzienne napełnia-
nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.
Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody
niezbędną do pracy urządzenia.
Różne rodzaje kawy można łatwo przyrzą-
dzać za naciśnięciem przycisku.
Przygotowanie
Urządzenie musi być gotowe do pracy.
1. Podgrzaną iliżankę (iliżanki) podstawić
pod wylot kawy (7).
Wskazówka:
Przed przygotowaniem
małego espresso należy zawsze
podgrzać iliżankę, np. przepłukując ją
gorącą wodą.
2. Obracając górne pokrętło obrotowe (14)
wybierz rodzaj kawy i wymaganą ilość
na iliżankę. Ustawienia kawy i ilości na
iliżankę zostają przedstawione na wy-
świetlaczu.
3. Obracając górne pokrętło obrotowe (13)
wybierz moc kawy. Wybrane ustawienie
zostanie przedstawione na wyświetlaczu.
4. Nacisnąć przycisk
start
(10).
Kawa jest parzona i nalewana do iliżanki
(iliżanek).
Uwaga:
W przypadku niektórych ustawień
kawa jest przygotowywana w dwóch eta-
pach (patrz sekcja „aromaDoubleShot” na
stronie 63). Poczekaj na całkowicie zakoń-
czenie procesu.
Naciśnij ponownie przycisk
start
(10), aby
skrócić proces zaparzania.
Parzenie z kawy mielonej
Automatyczny ekspres do kawy umożliwia
też parzenie kawy z kawy mielonej (nie z
kawy rozpuszczalnej).
Uwaga:
Funkcja aromaDoubleShot jest
nieaktywna podczas procesu parzenia kawy
z kawy mielonej.
Ważne:
Konieczne jest codzienne napełnia-
nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.
Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody
niezbędną do pracy urządzenia.
Przygotowanie
1. Otworzyć szuladkę na kawę mieloną
(4).
2. Wsypać maksymalnie 2 płaskie miarki
kawy mielonej.
Uwaga:
Nie sypać do tej szuladki ca-
łych ziaren kawy ani kawy rozpuszczal-
nej.
3. Zamknąć szuladkę (4).
4. Obracając górne pokrętło obrotowe (14)
wybierz wymagany napój (parzona jest
tylko jedna iliżanka).
5. Nacisnąć przycisk
start
(10).
Kawa jest parzona i nalewana do iliżanki.
Wskazówka:
W celu zaparzenia następnej
iliżanki kawy powtórzyć czynności. Jeżeli w
ciągu 90 sekund nie zostanie naciśnięty
żaden przycisk, następuje automatyczne
opróżnienie komory parzenia, aby zapobiec
jej przepełnieniu. Następuje płukanie urzą-
dzenia.
Spis treści
- 7 Zawartość zestawu
- 8 Elementy obsługi
- 9 Twardość wody
- 11 Filtr wody; Ustawienia menu
- 12 Wybór stopnia zmielenia
- 13 Parzenie z kawy ziarnistej; Parzenie z kawy mielonej
- 14 Pobieranie gorącej wody; Przyrządzanie spienionego; mlek a
- 17 Wyłączenie; Programy serwisowe; Konieczne cz yszczenie!
- 18 Odkamienianie
- 19 Czyszczenie
- 22 Samodzielne usuwanie drobnych usterek
- 23 Wycz yść zaparzacz
- 24 parzącą
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)