Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów - Siemens TE501201RW - Instrukcja obsługi - Strona 21

Siemens TE501201RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

55

pl

Problem

Przyczyna

Pomoc

Młynek nie mieli kawy

ziarnistej�

Kawa ziarnista nie wpada

do młynka (ziarna za bardzo

oleiste)�

Puknąć lekko w pojemnik na

kawę ziarnistą (1). W miarę możli

-

wości zmienić gatunek kawy.

Przy opróżnionym pojemniku na

kawę ziarnistą (1) przetrzeć go

suchą szmatką.

Niemożliwy pobór

gorącej wody.

Spieniacz mleka (6) jest

zabrudzony�

Wyczyścić spieniacz mleka (6),

patrz rozdział „Konserwacja i

codzienne czyszczenie“�

Zbyt mało lub całkowity

brak pianki mlecznej�

Spieniacz mleka (6)

jest

zabrudzony�

Wyczyścić spieniacz mleka (6),

patrz rozdział „Konserwacja i

codzienne czyszczenie“�

Nieodpowiednie mleko�

Stosować mleko o zawartości

tłuszczu co najmniej 1,5 %.

Spieniacz mleka (6) jest

nieprawidłowo zmontowany.

Elementy spieniacza mleka

nawilżyć i połączyć mocno ze

sobą.

Urządzenie jest

zakamienione�

Odkamienić urządzenie zgodnie

z instrukcją.

Kawa wypływa tylko

kroplami lub nie

wypływa wcale.

Ustawiono zbyt drobny

stopień zmielenia lub

zastosowana kawa jest zbyt

drobno zmielona�

Ustawić stopień zmielenia na

grubszy lub zastosować grubiej

zmieloną kawę.

Urządzenie jest mocno

zakamienione�

Odkamienić urządzenie zgodnie

z instrukcją.

Kawa nie ma kremowej

pianki�

Niewłaściwy gatunek kawy. Użyć gatunku kawy o wyższym

udziale ziaren w gatunku robusta�

Kawa ziarnista nie ma

aromatu kawy świeżo

palonej�

Zastosować kawę świeżo paloną.

Stopień zmielenia nie jest

dostosowany do kawy

ziarnistej�

Ustawić stopień zmielenia na

drobny�

Kawa jest za „kwaśna”.

Ustawiono zbyt gruby

stopień zmielenia lub

zastosowana kawa mielona

nie jest odpowiednio drobno

zmielona�

Ustawić stopień zmielenia na

drobniejszy lub zastosować

drobniej zmieloną kawę.

Niewłaściwy gatunek kawy. Zastosować ciemniej paloną

mieszankę.

Jeśli problem nie może zostać rozwiązany, należy koniecznie skontaktować się z

infolinią! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.

Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)