Scarlett SC-CM33021 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM022
54
ODKAMIENIANIE
Regularnie czyść ekspres do kawy w celu usuwania kamienia.
Aby odkamienić, użyj 2-3% roztworu kwasu cytrynowego lub specjalnych produktów, które
można kupić w sklepie, i ściśle postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Czyść co najmniej raz na 2-3 miesiące, a jeśli używasz "twardej" wody, wtedy częściej.
1.
Napełnij zbiornik wodą lub środkiem do czyszczenia kamienia nie wyżej niż znak maximum.
2.
Ustaw różek, jak opisano powyżej w instrukcji.
3.
Umieść jeden pojemnik pod otworami do podawania kawy, drugi pod dyszą do spieniania
mleka.
4.
Obróć pokrętło sterujące z pozycji
do pozycji
— roztwór zacznie płynąć z rożku do
pojemnika w ciągu 45 sekund. Po 45 sekundach uruchomi się funkcja automatycznego
wyłączania. Cykl należy powtórzyć 2-3 razy
PRZECHOWYWANIE
Spełnij wymagania punktu CZYSZCZENIE I PIELĘGNACJA
Przechowuj produkt w chłodnym, suchym miejscu.
USTERKI, PRZYCZYNY I
METODY ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW
Usterka
Przyczyna
Metoda
rozwiązywania problemów
Ekspres do kawy nie włącza się
Brak
napięcia
w
gniazdku
ściennym. Wtyczka nie jest mocno
włożona do gniazda.
Sprawdź napięcie w gnieździe.
Mocni
ej włóż wtyczkę do gniazdka.
Woda wypływa z dna ekspresu do
kawy
Tacka na wodę jest przepełniona.
Spuść wodę z tacki ociekowej.
Wyciek kawy z uchwytu
filtra
Luźne dopasowanie filtra do
uszczelki w kotle, zmielona kawa
trafiła do krawędzi filtra lub różek
jest nieprawidłowo zainstalowany.
Oczyść krawędzie filtra.
Ustaw różek prawidłowo.
Kawa wlewa się do filiżanki
zbyt długo lub
w ogóle się nie wlewa
Zbyt drobne mielenie kawy
albo kawa w filtrze jest za
mocno ubita.
Użyj zmielonej kawy przeznaczonej
do ekspresów do kawy "espresso".
Empirycznie określ stopień ubijania
kawy w filtrze w zależności od
stopnia zmielenia kawy.
Parzona kawa ma obcy zapach
Nieprawidłowy proces
odkamieniania w kotle ekspresu do
kawy.
Niewłaściwe
przechowywanie
kawy.
Zapoz
naj się z treścią rozdziałów
"Czyszczenie i pielęgnacja" i
"Odkamienianie", kilkakrotnie
wykonaj postanowienia tych sekcji.
Użyj świeżo zmielonej kawy.
Przechowuj produkt w chłodnym,
suchym miejscu.
Para nie ubija mleka
Niska temperatura pary wylotowej.
Pojemność jest zbyt duża, nie ma
odpowiedniego rozmiaru.
Użyłeś
ciepłego
mleka
lub
odtłuszczonego mleka.
Wylewka trafiła do spieniania mleka
jest zanieczyszczona.
Ubijaj
dopiero
po
zapaleniu
wskaźnika gotowości ekspresu do
kawy.
Do ubijania używaj tylko wąskich
naczyń.
Używaj tylko schłodzonego mleka o
zawartości tłuszczu 3-6%.
Patrz: rozdział "Czyszczenie i
pielęgnacja»
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)