Philips HD8327 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
• 18 •
•
(Rys.14) -
Obracać uchwyt fi ltra od lewej do prawej strony,
aż do momentu zablokowania.
•
(Rys.15) -
Wziąć
1 lub 2 rozgrzane fi liżanki
i ustawić
je pod uchwytem fi ltra pod ciśnieniem. Sprawdzić, czy są
poprawnie umieszczone pod otworami wylotu kawy.
•
(Rys.14) -
Obrócić pokrętło wyboru funkcji (17) do pozycji
„
".
• Po otrzymaniu wymaganej ilości kawy przekręcić pokrętło
wyboru funkcji (17) do pozycji „ ”, aby zatrzymać parze-
nie kawy. Po zakończeniu parzenia odczekać kilka sekund;
wziąć fi liżankę z kawą
(Rys.18)
.
•
(Rys.19) -
Wyciągnąć uchwyt fi ltra pod ciśnieniem i opróż-
nić go z pozostałych fusów.
Uwaga: w uchwycie fi ltra pozostanie niewielka
ilość wody; to jest normalne zjawisko związane
z właściwościami uchwytu fi ltra.
Ważna informacja: Filtr (14) należy utrzymywać
w czystości, aby zapewnić doskonały rezultat.
Myć codziennie po zakończeniu używania.
5.2 Przy użyciu kawy w saszetkach
•
(Rys.9)
- Używając łyżeczki do kawy, wyjąć z uchwytu fi l-
tra pod ciśnieniem (12) fi ltr do kawy mielonej (14).
•
(Rys.10) -
Włożyć do uchwytu fi ltra pod ciśnieniem (12)
adapter do saszetek (15), z częścią wypukłą do dołu.
•
(Rys.11)
- Następnie włożyć fi ltr do saszetek (16) do
uchwytu fi ltra pod ciśnieniem (12).
•
(Rys.13)
- Włożyć od spodu uchwyt fi ltra pod ciśnieniem
do bloku zaparzającego (8).
•
(Rys.14)
- Obracać uchwyt fi ltra od lewej do prawej strony,
aż do momentu zablokowania. Wypuścić rączkę uchwytu
fi ltra pod ciśnieniem. System automatyczny obróci teraz
rączkę lekko w lewo.
Ten ruch gwarantuje poprawne funkcjonowanie uchwytu
fi ltra pod ciśnieniem.
•
(Rys.16) -
Podgrzać uchwyt fi ltra pod ciśnieniem, usta-
wiając pokrętło wyboru funkcji (17) w pozycji „
”. Woda
zacznie wypływać z uchwytu fi ltra pod ciśnieniem (tą
czynność należy wykonać tylko podczas przygotowywania
pierwszej kawy).
•
(Rys.17) -
Po wypuszczeniu 150 ml wody ustawić pokrętło
wyboru funkcji (17) w pozycji „ ”, aby zatrzymać parzenie.
•
(Rys.19)
- Wyjąć uchwyt fi ltra pod ciśnieniem z urządze-
nia, obracając go od prawej do lewej strony, i wylać pozo-
stałą wodę.
•
(Rys.12)
- Włożyć saszetkę do uchwytu fi ltra. Upewnić się,
czy papier saszetki nie wystaje z uchwytu fi ltra.
•
(Rys.13)
- Włożyć od spodu uchwyt fi ltra pod ciśnieniem
do bloku zaparzającego (8).
•
(Rys.14)
- Obracać uchwyt fi ltra od lewej do prawej strony,
aż do momentu zablokowania.
• Wziąć
1 fi liżankę
wstępnie ogrzaną i ustawić ją pod
uchwytem fi ltra. Sprawdzić, czy jest poprawnie umiesz-
czona pod otworami wylotu kawy.
•
(Rys.16) -
Obrócić pokrętło wyboru funkcji (17) do pozycji
„
".
•
(Rys.17) -
Po otrzymaniu wymaganej ilości kawy przekrę-
cić pokrętło wyboru funkcji (17) do pozycji „ ”, aby zatrzy-
mać parzenie kawy. Wziąć fi liżankę z kawą.
•
(Rys.19)
- Po zakończeniu parzenia odczekać jeszcze kilka
sekund, wyciągnąć uchwyt fi ltra i usunąć zużytą saszetkę.
Ważna informacja: Filtr (16) i adapter (15) na-
leży utrzymywać w czystości, aby zapewnić
doskonały rezultat. Myć codziennie po zakończeniu
używania.
6
W YBÓR T YPU K AW Y PORADY
W zasadzie możliwe jest stosowanie każdego typu kawy
dostępnej w sprzedaży. Pomimo wszystko, kawa to produkt
naturalny i może zmieniać smak w zależności od pochodzenia
i rodzaju mieszanki. Z tego powodu zaleca się spróbowanie
różnych jej typów, aby odkryć ten gatunek, który najlepiej od-
powiada osobistym upodobaniom.
W celu otrzymania jak najlepszych rezultatów, w każdym
przypadku zaleca się stosowanie mieszanek przygotowanych
wyłącznie dla ekspresów do kawy. Kawa powinna zawsze wy-
pływać regularnie z uchwytu fi ltra pod ciśnieniem, nie ścieka-
jąc kroplami.
Szybkość wypływania kawy może być zmodyfi kowana przez
niewielką zmianę dawki kawy w fi ltrze i/lub przez zastosowa-
nie kawy o innym stopniu mielenia.
W celu zapewnienia lepszego wyniku w fi liżance i ułatwienia
czynności czyszczenia i przygotowywania, Saeco zaleca stoso-
wać kawę w saszetkach ze znakiem ESE na opakowaniu.
PRZED WYKONANIEM JAKIEJKOLWIEK CZYNNOŚCI
DOTYCZĄCEJ WYTWARZANIA PARY LUB GORĄCEJ
WODY NALEŻY SPRAWDZIĆ, CZY RURKA WYLOTU PARY
(PANNARELLO) JEST ZWRÓCONA W KIERUNKU ZBIORNIKA
ŚCIEKOWEGO WODY.
Spis treści
- 6 Przeznaczenie użytkowe
- 7 ” palą się jednocześnie.
- 8 rym nie były używane.; urządzenia
- 9 Pierwsze użycie lub użycie po okresie
- 10 Przy użyciu kawy w saszetkach; fi liżankę; W YBÓR T YPU K AW Y PORADY
- 11 GORĄCA; „maszyna gotowa” jest; CZ YSZCZENIE
- 12 0 ODWAPNIANIE; używać w żadnym wypadku octu jako odwapniacza.
- 13 1 UT YLIZAC JA; • Symbol
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)