Wybór stopnia zmielenia; podczas; Konserwacja i czyszczenie; Czyszczenie codzienne - Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver - Instrukcja obsługi - Strona 15

Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 48
Ładowanie instrukcji

211

PL

Wybór stopnia zmielenia

Fabrycznie ustawiono optymalny stopie

ń

zmielenia. Z tego wzgl

ę

du zaleca si

ę

regulacj

ę

stopnia zmielenia dopiero po

1000 cykli parzenia kawy (po ok. roku).
Stopie

ń

zmielenia mo

ż

na ustawia

ć

wy

łą

cznie

podczas

pracy m

ł

ynka. Nale

ż

y

go wi

ę

c ustawia

ć

bezpo

ś

rednio po

rozpocz

ę

ciu pobierania kawy.

Je

ś

li aromat kawy nie jest wystarczaj

ą

co

intensywny, zaleca si

ę

ustawienie

drobniejszego stopnia zmielenia.
Ustawi

ć

d

ź

wigienk

ę

14 w jednej z trzech

pozycji (patrz

ą

c od ty

ł

u urz

ą

dzenia).

Pozycja d

ź

wigienki

Stopie

ń

zmielenia

lewo

drobny

po

ś

rodku

ś

redni

prawo

gruby (ustawienie

fabryczne)

Konserwacja i czyszczenie

Ostrzeżenie!

Przed przyst

ą

pieniem do

czyszczenia wyj

ąć

wtyczk

ę

z

gniazda.

Nigdy nie zanurza

ć

urz

ą

dzenia w

wodzie.

Nie stosowa

ć

myjki parowej.

Czyszczenie codzienne

• Urz

ą

dzenie czy

ś

ci

ć

z zewn

ą

trz mi

ę

kk

ą

,

wilgotn

ą

ś

ciereczk

ą

i dost

ę

pnym w

handlu p

ł

ynem do naczy

ń

.

• Opró

ż

ni

ć

pojemnik na skropliny.

• Opró

ż

ni

ć

pojemnik na fusy.

Czyszczenie zaparzacza

Zaleca si

ę

cotygodniowe czyszczenie

zaparzacza.
• Wy

łą

czy

ć

urz

ą

dzenie i wyj

ąć

wtyczk

ę

z gniazda.

• Zdj

ąć

os

ł

on

ę

13

w prawo.

• Nacisn

ąć

i przytrzyma

ć

czerwony

przycisk na uchwycie zaparzacza (rys.

E

).

• Obróci

ć

uchwyt do oporu zgodnie z

ruchem wskazówek zegara.

• Wyj

ąć

zaparzacz z urz

ą

dzenia,

trzymaj

ą

c za uchwyt.

• Dok

ł

adnie op

ł

uka

ć

zaparzacz czyst

ą

wod

ą

ze wszystkich stron. Okolica

na rysunku

F

(strza

ł

ka) musi by

ć

oczyszczona z resztek kawy.

• Odczeka

ć

, a

ż

zaparzacz odcieknie.

• Usun

ąć

resztki kawy z urz

ą

dzenia.

• W

ł

o

ż

y

ć

zaparzacz w urz

ą

dzenie,

nacisn

ąć

(i przytrzyma

ć

) czerwony

przycisk (rys.

E

) i obróci

ć

uchwyt

zaparzacza do oporu w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek
zegara.

BA_CI_042015.indd 211

BA_CI_042015.indd 211

20.04.2015 20:45:25

20.04.2015 20:45:25

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)