Krups Intuition Preference EA873810 - Instrukcja obsługi - Strona 26

Krups Intuition Preference EA873810 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

290

FUNKCJA „ULUBIONE”

Dzięki wcześniej skonfigurowanym ustawieniom, funkcja „Ulubione”, dostępna przyciskiem

,

pozwala jednym przyciskiem uzyskać dostęp do ulubionego napoju. Więcej informacji podano w
rozdziale

2 – REGULACJA NAPOJÓW, rys. 1-9

.

Ulubiony napój A i ulubiony napój B można zapisać. Więcej informacji podano w rozdziale

3 –

ZAPISYWANIE ULUBIONYCH PARAMETRÓW, rys. 1-6.

Zapisywanie ulubionego napoju jest możliwe dopiero gdy wykonywanie programu
dobiegnie końca. Użytkownik ma wtedy 10 sekund na wciśnięcie przycisku funkcji „Ulubione”
i zapisanie ulubionego napoju jako A lub B.

Ilość napoju można indywidualnie dostosować: wystarczy zatrzymać wykonywanie

programu. Nacisnąć przycisk

w czasie nalewania napoju. Nalana objętość

przygotowanego napoju zostanie zapisana jako „ulubiona”.

Ważne:

Po nalaniu napoju, ekspres automatycznie ustawia się na program domyślny. Nie można
już więc zapisać ulubionego napoju.
Jeśli użytkownik zapisze ulubiony napój, podczas gdy dany program został już zapisany,
wówczas zostanie on nadpisany.

Gdy ulubiony napój zostanie już zapisany, użytkownik może przygotować go przez

wciśnięcie przycisku

. Następnie należy postępować zgodnie z instrukcjami podanymi

w rozdziale

4 – PRZYGOTOWYWANIE ULUBIONEGO NAPOJU, rys. 1-6.

PRZYGOTOWYWANIE NAPOJÓW Z UŻYCIEM PARY

Dysza pary (G) służy do spieniania mleka na przykład na cappuccino lub café latte. Ponieważ
wytworzenie pary wymaga temperatury wyższej niż temperatura potrzebna do espresso, najpierw
następuje etap dodatkowego nagrzewania na potrzeby wytworzenia pary.
Do ręcznego spieniania mleka najlepiej jest stosować mleko pasteryzowane, UHT, wyjęte
prosto z lodówki (3-5°C). Używanie mleka specjalnego typu (mleko mikrofiltrowane, surowe,
sfermentowane, wzbogacone) lub mleka roślinnego (ryżowe, owsiane, migdałowe) jest możliwe,
ale efekty mogą być mniej zadowalające w sensie jakości i ilości pianki.
Nie da się jednocześnie przygotowywać 2 filiżanek: funkcja „x2” nie jest dostępna.

Szczegółowe etapy przygotowywania programów z użyciem pary podano w rozdziale

5 –

PRZYGOTOWYWANIE PROGRAMU Z MLEKIEM, rys. 1-11.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)