Krups EA895N10 Evidence One - Instrukcja obsługi - Strona 10

Krups EA895N10 Evidence One Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

235

PL

Frothy milk

Spienione mleko

160 ml

25 s

Herbata

200 ml

Nasz interfejs i przyciski podświetlają się intuicyjnie, aby ułatwić używanie urządzenia i służyć za przewodnika.
- Przycisk nie jest podświetlony

odpowiadająca mu funkcja nie jest dostępna.

- Przycisk jest słabo podświetlony

funkcja jest dostępna, zatem można ją wybrać.

- Przycisk jest podświetlony/

podświetlenie jest intensywne

funkcja jest wybrana/w trakcie działania.

Porady i podpowiedzi

- Jakość wody wpływa znacznie na jakość aromatu. Wapień i chlor mogą zmienić smak kawy. Zalecamy używanie

wkładu Claris Aqua Filter System lub słabo mineralizowanej wody, aby zachować w pełni smak kawy.

- Do przygotowania napojów zalecamy używanie podgrzanych filiżanek (należy je polać ciepłą wodą), których rozmiar

jest dostosowany do żądanej ilości napoju.

- Palone ziarna kawy mogą stracić swój smak, jeśli nie są zabezpieczone. Zalecamy używanie ilości ziaren

odpowiadającej zużyciu kawy w ciągu 2-3 kolejnych dni i wybór opakowania o wadze 250 g.

- Jakość ziarnistej kawy może się różnić, a jej ocena jest subiektywna. Arabica pozwala na uzyskanie naparu o

delikatnym i kwiatowym aromacie, z kolei napar z robusty zawierającej więcej kofeiny będzie bardziej gorzki i
mocniejszy. Często miesza się dwa rodzaje kawy, aby uzyskać kawę bardziej zrównoważoną. Zapytaj o poradę w
palarni kawy.

- Odradzamy używanie tłustych i skarmelizowanych ziaren kawy, gdyż mogą one uszkodzić urządzenie.

- Stopień rozdrobnienia ziaren wpływa na moc aromatu i jakość pianki. Im drobniejsze ziarno, tym pianka bardziej

kremowa. Stopień rozdrobnienia ziarna można również dostosować do rodzaju napoju.

- Aby uzyskać lepsze rezultaty, można używać mleka pasteryzowanego, UHT, chudego, półtłustego lub tłustego prosto

z lodówki (3-5°C).

- Używanie specjalnego mleka, takiego jak mikrofiltrowane, surowe, sfermentowane, wzbogacone lub roślinne

(ryżowe, owsiane, migdałowe) może dać mniej zadowalające rezultaty, jeśli chodzi o jakość i ilość pianki.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)