Krups EA895N10 Evidence One Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
235
PL
Frothy milk
Spienione mleko
160 ml
25 s
Herbata
200 ml
Nasz interfejs i przyciski podświetlają się intuicyjnie, aby ułatwić używanie urządzenia i służyć za przewodnika.
- Przycisk nie jest podświetlony
odpowiadająca mu funkcja nie jest dostępna.
- Przycisk jest słabo podświetlony
funkcja jest dostępna, zatem można ją wybrać.
- Przycisk jest podświetlony/
podświetlenie jest intensywne
funkcja jest wybrana/w trakcie działania.
Porady i podpowiedzi
- Jakość wody wpływa znacznie na jakość aromatu. Wapień i chlor mogą zmienić smak kawy. Zalecamy używanie
wkładu Claris Aqua Filter System lub słabo mineralizowanej wody, aby zachować w pełni smak kawy.
- Do przygotowania napojów zalecamy używanie podgrzanych filiżanek (należy je polać ciepłą wodą), których rozmiar
jest dostosowany do żądanej ilości napoju.
- Palone ziarna kawy mogą stracić swój smak, jeśli nie są zabezpieczone. Zalecamy używanie ilości ziaren
odpowiadającej zużyciu kawy w ciągu 2-3 kolejnych dni i wybór opakowania o wadze 250 g.
- Jakość ziarnistej kawy może się różnić, a jej ocena jest subiektywna. Arabica pozwala na uzyskanie naparu o
delikatnym i kwiatowym aromacie, z kolei napar z robusty zawierającej więcej kofeiny będzie bardziej gorzki i
mocniejszy. Często miesza się dwa rodzaje kawy, aby uzyskać kawę bardziej zrównoważoną. Zapytaj o poradę w
palarni kawy.
- Odradzamy używanie tłustych i skarmelizowanych ziaren kawy, gdyż mogą one uszkodzić urządzenie.
- Stopień rozdrobnienia ziaren wpływa na moc aromatu i jakość pianki. Im drobniejsze ziarno, tym pianka bardziej
kremowa. Stopień rozdrobnienia ziarna można również dostosować do rodzaju napoju.
- Aby uzyskać lepsze rezultaty, można używać mleka pasteryzowanego, UHT, chudego, półtłustego lub tłustego prosto
z lodówki (3-5°C).
- Używanie specjalnego mleka, takiego jak mikrofiltrowane, surowe, sfermentowane, wzbogacone lub roślinne
(ryżowe, owsiane, migdałowe) może dać mniej zadowalające rezultaty, jeśli chodzi o jakość i ilość pianki.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)