Krups EA894T10 Evidence Plus Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Rady praktyczne
- Jakość wody wpływa znacznie na jakość smaku. Wapień i chlorek mogą zmienić smak kawy. Zalecamy używanie
wkładu Claris Aqua Filter System lub słabo mineralizowanej wody, aby zachować intensywny smak kawy.
- Aby przygotować napoje, zalecamy używanie podgrzanych filiżanek (należy je polać ciepłą wodą), których rozmiar
jest dostosowany do żądanej ilości napoju.
- Palone ziarna kawy mogą stracić swój smak, jeśli nie są zabezpieczone. Zalecamy używanie ilości ziaren odpowiadającej
zużyciu kawy w ciągu 2-3 następnych dni i wybieranie torebki o wadze 250 g.
- Jakość ziarnistej kawy może się różnić a jej ocena jest subiektywna. Arabica pozwala na uzyskanie napoju o delikatnym
i kwiecistym aromacie a z robusty, która zawiera więcej kofeiny, uzyskasz napój gorzki i mocniejszy. Często miesza się
dwa rodzaje kawy, by uzyskać zrównoważony napój. Zapytaj o radę w palarni kawy.
- Odradzamy używanie tłustych, skarmelizowanych ziaren kawy, gdyż mogą one uszkodzić urządzenie.
- Stopień mielenia ziarna wpływa na moc aromatu i jakość pianki. Im drobniejsze ziarno, tym pianka bardziej kremowa.
Mielenie można również dostosować do żądanego napoju.
- Można używać mleka pasteryzowanego, UHT, chudego, półtłustego lub tłustego prosto z lodówki (3-5°C) , by uzyskać
lepsze rezultaty.
- Używanie specjalnego mleka: mikrofiltrowanego, surowego, sfermentowanego, wzbogaconego lub mleka roślinnego
(ryżowego, owsianego, migdałowego) może dać mniej zadowalające rezultaty, jeśli chodzi o jakość i ilość pianki.
302
Spis treści
- 19 STRONA SPISU TREŚCI
- 20 PRZEWODNIK PO SYMBOLACH ZASTOSOWANYCH W INSTRUKCJI OBSŁUGI; DANE TECHNICZNE
- 22 Włączanie
- 23 Instalacja wkładu filtrującego w urządzeniu:; Zakończenie eksploatacji:; Twardość wody; Przygotowanie urządzenia
- 24 Przygotowanie młynka: ustawienie stopnia drobności mielenia (J); Ustawianie wylotu kawy; Funkcja DARK
- 25 Funkcja EXTRA SHOT; PRZYGOTOWANIE KAWY PRZY BEZPOŚREDNIM DOSTĘPIE; Etapy wykonania napoju:
- 26 PRZYGOTOWANIE NAPOJÓW MLECZNYCH PRZY BEZPOŚREDNIM DOSTĘPIE; Wypłukiwanie mleka po przygotowaniu napojów z mlekiem.
- 27 PRZYGOTOWANIE HERBATY; Możliwe ustawienia; PRZYGOTOWANIE INNYCH NAPOJÓW
- 28 INNE FUNKCJE; Ustawienia
- 29 WKŁAD FILTRUJĄCY; Instalacja wkładu filtrującego
- 30 OGÓLNA KONSERWACJA; Konserwacja pojemnika na fusy i tacki ociekacza; Płukanie układów; Pogram automatycznego czyszczenia obwodu
- 32 PROBLEMY I DZIAŁANIA NAPRAWCZE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)