Krups EA872A10 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
209
FR
N
L
N
R
F
I
IT
E
L
SK
UK
B
G
D
E
D
A
S
V
E
S
P
T
CS
H
U
R
U
R
O
H
R
E
N
P
L
PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW
NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWA
Ć
ZA POMOCĄ TEGO URZĄDZENIA:
Napoje
Przybliżony
rozmiar
Możliwe
pojemności
Moc
kawy
Ristretto
Ma
ł
e aromatyczne espresso
25 ml
20–40 ml
9
9
Espresso
Pe
ł
ne espresso o wyra
ź
nym aromacie, pokryte
nieco gorzk
ą
karmelow
ą
piank
ą
40 ml
40–70 ml
9
9
Lungo
Du
ż
e espresso z karmelow
ą
piank
ą
70 ml
70–100 ml
9
9
Doppio
Podwójne espresso z pomara
ń
czow
ą
piank
ą
100 ml
40–140 ml
9
Du
ż
a czarna kawa
Wy
ż
szy poziom kofeiny, ale mniej intensywny
smak Bardzo popularna rano
120 ml
80–180 ml
9
9
Americano
Podwójne du
ż
e espresso w po
łą
czeniu
z gor
ą
c
ą
wod
ą
120 ml
90–150 ml
9
Cappuccino
Równowaga mi
ę
dzy mlekiem, pian
ą
i kaw
ą
M = 120 ml
L = 180 ml
XL = 240 ml
120–240 ml
9
9
Spienione mleko
Du
ż
a porcja mleka z piank
ą
M = 120 ml
L = 160 ml
XL = 200 ml
120–200 ml
9
Caffe Latte
Piana z subtelnym smakiem kawy
M = 200 ml
L = 280 ml
XL = 350 ml
200–350 ml
9
9
Latte Macchiato
Doskona
ł
e espresso z mleczn
ą
piank
ą
M = 190 ml
L = 250 ml
XL = 340 ml
190–240 ml
9
9
Gor
ą
ca woda
200 ml
20–300 ml
W ka
ż
dym przepisie mo
ż
na zmieni
ć
ilo
ść
dodawanej kawy. Obj
ę
to
ść
mleka jest sta
ł
a.
W CELU PRZYGOTOWANIA NAPOJU
URZĄDZENIE AUTOMATYCZNIE WYKONUJE NAST
Ę
PUJĄCE CZYNNO
Ś
CI:
W przypadku przepisów na kaw
ę
W przypadku przepisów na napoje
mleczne inne niż caffe latte
W przypadku caffe latte
1.
Mielenie ziaren kawy
2.
Ubijanie zmielonej kawy
3.
Wlew wst
ę
pny (w tym momencie
do kubka mo
ż
e wpa
ść
kilka kropel)
4.
Perkolacja
1.
Faza nagrzewania wst
ę
pnego
2.
Spienianie mleka
3.
Mielenie ziaren kawy
4.
Ubijanie zmielonej kawy
5.
Wlew wst
ę
pny (w tym momencie
do kubka mo
ż
e wpa
ść
kilka kropel)
6.
Perkolacja
1.
Mielenie ziaren kawy
2.
Ubijanie zmielonej kawy
3.
Wlew wst
ę
pny (w tym momencie
do kubka mo
ż
e wpa
ść
kilka kropel)
4.
Perkolacja
5.
Faza nagrzewania wst
ę
pnego
6.
Spienianie mleka
Spis treści
- 14 POTRZEBUJESZ POMOCY W OBSŁUDZE URZĄDZENIA?; WAŻNE INFORMACJE O PRODUKCIE
- 16 PIERWSZE KROKI I KONFIGURACJA URZĄDZENIA
- 17 WSKAZÓWKI I PORADY; INTUICYJNY WSKA; DO CZEGO SŁUŻY INTUICYJNY WSKA
- 18 ŚĆ
- 19 MŁYNEK: REGULACJA STOPNIA ZMIELENIA KAWY
- 20 PRZYGOTOWYWANIE INNYCH NAPOJÓW; NAPOJE, KTÓRE MOŻNA PRZYGOTOWA; PUJĄCE CZYNNO
- 21 NAPOJE NA BAZIE MLEKA; GORĄCA WODA
- 22 MOJE ULUBIONE; KONSERWACJA OGÓLNA; KONSERWACJA POJEMNIKA NA FUSY KAWOWE I TACKI OCIEKOWEJ
- 23 INNE CZYNNO
- 24 POZOSTAŁE FUNKCJE; JAK UZYSKA; LISTA USTAWIE
- 25 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; DZIAŁANIE
- 26 KONSERWACJA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)