Krups EA844230 Falcon - Instrukcja obsługi - Strona 22

Krups EA844230 Falcon Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

44

Poniżej przedstawiamy Państwu kilka przepisów, które mogą Państwo sami przygo-
tować dzięki ekspresowi Krups Automatic :

• Cappuccino

Do przygotowania oryginalnego cappuccino należy zachować następujące proporcje: 1/3 ciepłego mleka, 1/3
kawy, 1/3 pianki mlecznej.

• Caffe Latte

Przygotowując Caffe Latte, często nazywaną również Latte Macchiato, należy zachować następujące proporcje:
3/5 ciepłego mleka, 1/5 kawy, 1/5 pianki mlecznej.

• Do kaw na bazie mleka zalecamy używać dobrze schłodzonego półtłustego mleka (wyjętego z lodówki o idealnej

temperaturze od 6 do 8°C).

• Na końcu mogą Państwo kawę posypać czekoladą w proszku.

• Kawa ze śmietaną

• Przygotować klasyczne espresso w dużej filiżance.
• Dodać troszeczkę śmietany i otrzymają Państwo kawę ze śmietaną.

• Café corretto*

• Przygotować filiżankę espresso.
• Następnie dodać do smaku 1/4 lub 1/2 kieliszka (do likieru) koniaku, anyżówki, wiśniówki, Sambuco, Kirsch lub

Cointreau (zależnie od upodobań).

• Likier kawowy*

• W pustej butelce o objętości 0,75 litra należy wymieszać 3 filiżanki espresso, 250 gr. kandyzu, 1/2 litra koniaku lub

Kirsche.

• Zostawić mieszankę na minimum 2 tygodnie.

Otrzymają Państwo wyśmienity likier doskonały dla amatorów kawy.

• Mrożona włoska kawa

4 gałki lodów waniliowych, 2 filiżanki zimnego słodzonego espresso, 1/8 l mleka, słodka śmietana, tarta czekolada.
• Wymieszać zimne espresso z mlekiem.
• Rozdzielić gałki lodów do szklanek wlać do nich kawę i ozdobić słodką śmietaną wraz z tartą czekoladą.

• Kawa po fryzyjsku*

• Wlać mały kieliszek rumu do filiżanki słodzonego espresso.
• Ozdobić grubą warstwą słodkiej śmietany i podawać.

• Flambowane espresso*

2 filiżanki espresso, 2 małe kieliszki koniaku, 2 małe łyżeczki brązowego cukru, słodka śmietana.
• Wlać koniak do termoodpornych szklanek, podgrzać i flambować.
• Dodać cukier, wymieszać, wlać kawę i ozdobić słodką śmietaną.

• Wyśmienite espresso*

2 filiżanki espresso, 6 żółtek, 200 gr. cukru, 1/8 litra słodkiej śmietany, 1 mała szklaneczka likieru pomarańczowego.
• Ubijać żółtka z cukrem aż wytworzy się gęsta spieniona masa.
• Dodać zimne espresso oraz likier pomarańczowy.
• Następnie wmieszać bitą śmietanę.
• Wszystko wlać do szklanek.
• Szklanki włożyć do zamrażalnika.

(* Niekontrolowane spożywanie alkoholu szkodzi Państwa zdrowiu.)

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)