Krups EA819N10 Arabica - Instrukcja obsługi - Strona 33

Krups EA819N10 Arabica Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 39
Ładowanie instrukcji

System cappuccino nie zasysa mleka.

System cappuccino nie robi wcale pianki lub
robi ją w niewielkiej ilości.

Sprawdź, czy system jest odpowiednio zamontowany.

Sprawdź, czy przycisk regulujący znajduje się w pozycji przepisu
CAPPUCCINO .

Sprawdź, czy wylot pary nie jest zatkany.

Sprawdź, czy giętki przewód nie jest zatkany, skręcony i czy jest dobrze
połączony z wkładem, by uniknąć wessania powietrza.

Sprawdź, czy przewód ssący mleka jest zanurzony w mleku.

Opłucz i wyczyść system (zob. odpowiedni rozdział).

Przy przygotowaniach na bazie mleka: zalecamy używanie mleka
świeżego, pasteryzowanego lub UHT, niedawno otworzonego. Zaleca
się również używanie zimnego pojemnika.

Kawa wypływa zbyt wolno lub nie wypływa
wcale.

Przekręć przycisk wielkości mielenia w prawą stronę, by uzyskać
większe mielenie (może zależeć od rodzaju używanych ziaren kawy).

Wykonaj jeden lub więcej cyklów płukania.

Przetrzyj wilgotną gąbką wylot na kawę.

Kawa espresso lub zwykła kawa nie jest
dostarczenie ciepła.

Zmień ustawienie temperatury kawy.

Podgrzej filiżanki płucząc je w ciepłej wodzie.

Kawa jest zbyt jasna lub zbyt słaba.

Sprawdź, czy w pojemniku na ziarna znajduje się kawa i czy spływa
ona właściwie.

Nie używaj kawy tłustej, skarmelizowanej lub aromatyzowanej.

Zmniejsz objętość kawy za pomocą przycisków + i -.

Przekręć przycisk wielkości mielenia w lewą stronę, by uzyskać
drobniejsze mielenie.

Wykonaj przygotowanie w dwóch cyklach za pomocą funkcji 2
filiżanki.

Kawa jest zbyt kwaśna

Zbyt niska temperatura parzenia

Woda jest zbyt kwaśna

Kawa jest zbyt gorzka

Zbyt wysoka temperatura parzenia

Zbyt mały stopień zdrobnienia

Woda jest zbyt twarda

Kawa nie ma smaku

Zbyt niska temperatura parzenia

Mielona kawa jest zbyt stara

Zbyt grubo zmielona kawa

Woda jest zbyt miękka/standardowa

Kawa nie ma smaku

Zbyt niska temperatura parzenia

Mielona kawa jest zbyt stara

Zbyt grubo zmielona kawa

Woda jest zbyt miękka/standardowa

286

NAPOJE

KR_ARABICA-LATTE_EA819_8020002251_PL.qxp_Mise en page 1 17/08/2018 14:10 Page286

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)