Krups EA819N10 Arabica Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
System cappuccino nie zasysa mleka.
System cappuccino nie robi wcale pianki lub
robi ją w niewielkiej ilości.
Sprawdź, czy system jest odpowiednio zamontowany.
Sprawdź, czy przycisk regulujący znajduje się w pozycji przepisu
CAPPUCCINO .
Sprawdź, czy wylot pary nie jest zatkany.
Sprawdź, czy giętki przewód nie jest zatkany, skręcony i czy jest dobrze
połączony z wkładem, by uniknąć wessania powietrza.
Sprawdź, czy przewód ssący mleka jest zanurzony w mleku.
Opłucz i wyczyść system (zob. odpowiedni rozdział).
Przy przygotowaniach na bazie mleka: zalecamy używanie mleka
świeżego, pasteryzowanego lub UHT, niedawno otworzonego. Zaleca
się również używanie zimnego pojemnika.
Kawa wypływa zbyt wolno lub nie wypływa
wcale.
Przekręć przycisk wielkości mielenia w prawą stronę, by uzyskać
większe mielenie (może zależeć od rodzaju używanych ziaren kawy).
Wykonaj jeden lub więcej cyklów płukania.
Przetrzyj wilgotną gąbką wylot na kawę.
Kawa espresso lub zwykła kawa nie jest
dostarczenie ciepła.
Zmień ustawienie temperatury kawy.
Podgrzej filiżanki płucząc je w ciepłej wodzie.
Kawa jest zbyt jasna lub zbyt słaba.
Sprawdź, czy w pojemniku na ziarna znajduje się kawa i czy spływa
ona właściwie.
Nie używaj kawy tłustej, skarmelizowanej lub aromatyzowanej.
Zmniejsz objętość kawy za pomocą przycisków + i -.
Przekręć przycisk wielkości mielenia w lewą stronę, by uzyskać
drobniejsze mielenie.
Wykonaj przygotowanie w dwóch cyklach za pomocą funkcji 2
filiżanki.
Kawa jest zbyt kwaśna
Zbyt niska temperatura parzenia
Woda jest zbyt kwaśna
Kawa jest zbyt gorzka
Zbyt wysoka temperatura parzenia
Zbyt mały stopień zdrobnienia
Woda jest zbyt twarda
Kawa nie ma smaku
Zbyt niska temperatura parzenia
Mielona kawa jest zbyt stara
Zbyt grubo zmielona kawa
Woda jest zbyt miękka/standardowa
Kawa nie ma smaku
Zbyt niska temperatura parzenia
Mielona kawa jest zbyt stara
Zbyt grubo zmielona kawa
Woda jest zbyt miękka/standardowa
286
NAPOJE
KR_ARABICA-LATTE_EA819_8020002251_PL.qxp_Mise en page 1 17/08/2018 14:10 Page286
Spis treści
- 20 PANEL KONTROLNY; ZNACZENIE PIKTOGRAMÓW
- 22 OPIS URZĄDZENIA
- 23 PRZED PRZYGOTOWANIEM NAPOJÓW
- 24 Ustawianie wylotu kawy; Etapy wykonania napoju:; PRZYGOTOWANIE NAPOJÓW
- 25 Indywidualizacja; PRZYGOTOWANIE CAPPUCCINO
- 26 Płukanie dzbanka na mleko; ZAPISAĆ ULUBIONE
- 27 OGÓLNA KONSERWACJA
- 29 Program usuwania kamienia: około 20 minut
- 30 Konserwacja; INNE FUNKCJE
- 31 Wyłączanie; PROBLEMY I DZIALANIA NAPRAWCZE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)