Podłączenie elektryczne - Clatronic KA 2563 - Instrukcja obsługi - Strona 3

Clatronic KA 2563 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 5
Ładowanie instrukcji

Specjalne wskazówki związane z bezpieczną

obsługą tego urządzenia

• Pojemnik na wodę należy napełniać tylko i wyłącznie zimną wodą.
• Nie otwierać pokrywy zbiornika na wodę w trakcie pracy urządzenia. Może

dojść do poparzeń.

Uruchomienie urządzenia

• Przed pierwszym zaparzaniem kawy, aby przepłukać urządzenie, należy

2-3-krotnie przepuścić przez nie zimną wodę.

• Wkładkę do filtra, filtr trwały oraz filiżanki proszę umyć w wodzie z dodat-

kiem środka do mycia naczyń.

Podłączenie elektryczne

• Należy upewnić się, że urządzenie jest wyłączone (przełącznik stanu pracy

znajdujący się na tylnej stronie urządzenia w pozycji „WYŁĄCZONE / 0”)

• Zanim wtyczka zostanie włożona do kontaktu, należy sprawdzić, czy

napięcie sieci, które ma być użyte, zgadza się z napięciem urządzenia.
Potrzebne dane znajdują się na tabliczce z typem urządzenia.

• Urządzenie wolno podłączyć tylko i wyłącznie do przepisowo zamontowane-

go gniazdka wtykowego ze stykiem ochrennym z prądem 230V, 50Hz.

Działanie urządzenia

1. Przykrywkę pojemnika na wodę należy odchylić do przodu. Proszę napełnić

załączoną filiżankę zimną wodą. Zawartość filiżanki proszę przelać do
pojemnika na wodę.

2. Proszę wyjąć filtr stały i nasypać kawy.
3. Proszę włożyć filtr, odstawić filiżankę na przeznaczone dla niej miejsce i

zamknąć pokrywę pojemnika na wodę.

4. Proszę ustawić przełącznik w pozycji „EIN/1”. Rozpocznie się proces zapar-

zania. Po zakończeniu procesu zaparzania proszę ustawić przełącznik w
pozycji „AUS/0”. Teraz można wyjąć filiżankę.

Odwapnianie

Odwapnianie jest konieczne, jeżeli czas przygotowywania znacznie się przedłuża.
Do odwapniania należy używać dostępne w sprzedaży środki do odwapniania
na bazie kwasu cytrynowego.

Czyszczenie

Przed rozpoczęciem czyszczenia należy odłączyć urządzenie od źródła prądu i
zaczekać, aż się ochłodzi.

27

PL

38452-05-KA 2563 03.06.2004 11:07 Uhr Seite 27

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)