Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów - Bosch TES 60321 RW - Instrukcja obsługi - Strona 29

Bosch TES 60321 RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 37
Ładowanie instrukcji

100

pl

Samodzielne rozwiązywanie prostych problemów

Problem

Przyczyna

Sposób usunięcia

Znaczne różnice jakości

kawy lub spienionego

mleka.

W urządzeniu wytworzył się

kamień.

Odkamienić urządzenie zgodnie

z instrukcją.

Nie można pobrać gorącej

wody.

Zanieczyszczony spieniacz

mleka albo gniazdo spie-

niacza mleka.

Wyczyścić spieniacz mleka albo

gniazdo spieniacza mleka (patrz

rozdział „Czyszczenie spieniacza

mleka”).

Za mało lub za dużo

spienionego mleka albo

spieniacz mleka nie

zasysa mleka.

Zanieczyszczony spieniacz

mleka albo gniazdo spie-

niacza mleka.

Wyczyścić spieniacz mleka albo

gniazdo spieniacza mleka (patrz

rozdział „Czyszczenie spieniacza

mleka”).

Nieodpowiednie mleko.

Nie używać zagotowanego

mleka. Używać zimnego

mleka o zawartości tłuszczu co

najmniej 1,5 %.

Spieniacz mleka nie jest

prawidłowo złożony.

Zwilżyć górną i dolną część

i połączyć je.

W urządzeniu wytworzył się

kamień.

Odkamienić urządzenie zgodnie

z instrukcją.

Nie jest osiągana usta-

wiona indywidualnie ilość

napojów, kawa spływa

kroplami albo nie spływa

wcale.

Zbyt drobny stopień zmie-

lenia. Za drobno zmielona

kawa.

Zwiększyć stopień zmielenia.

Używać grubiej mielonej kawy.

W urządzeniu wytworzył się

gruby osad kamienia.

Odkamienić urządzenie zgodnie

z instrukcją.

Kawa nie ma pianki.

Nieodpowiedni gatunek

kawy.

Używać gatunków kawy zawie-

rających większą ilość ziaren

Robusty.

Palone ziarna kawy nie są

już świeże.

Używać świeżej kawy.

Stopień zmielenia nie jest

dostosowany do gatunku

kawy ziarnistej.

Ustawić drobniejszy stopień

zmielenia.

Kawa jest zbyt „kwaśna”.

Został ustawiony zbyt

gruby stopień zmielenia lub

używana kawa mielona nie

jest dość drobno zmielona.

Ustawić drobniejszy stopień

zmielenia lub użyć drobniej zmie-

lonej kawy.

Nieodpowiedni gatunek

kawy.

Użyć ciemniej palonej kawy.

Jeżeli problemów nie można usunąć, należy się koniecznie skontaktować z infolinią

serwisową! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)