Samodzielne usuwanie drobnych usterek - Bosch TES 51521 RW - Instrukcja obsługi - Strona 25

Bosch TES 51521 RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

62

Robert Bosch Hausgeräte GmbH

pl

Problem

Przyczyna

Postępowanie

Za mało lub brak spienio

-

nego mleka lub spieniacz

mleka (6) nie zasysa mleka.

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny.

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja

i codzienne czyszczenie”.

Nieodpowiednie mleko.

Stosować mleko o zawartości

tłuszczu 1,5%.

Spieniacz mleka (6) jest

nieprawidłowo zmontowany.

Zanurz części spieniacza

w mleku i mocno dociśnij.

Urządzenie jest

zakamienione.

Odkamienić urządzenie

zgodnie z instrukcją.

Brak gorącej wody.

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny.

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja

i codzienne czyszczenie”.

Kawa spływa bardzo wolno

(kropla po kropli) lub nie

spływa wcale.

Ustawiony zbyt drobny

stopień zmielenia lub kawa

zbyt drobno zmielona.

Ustawić grubszy stopień

mielenia. Stosować grubiej

mieloną kawę.

Urządzenie jest mocno

zakamienione.

Odkamienić urządzenie

zgodnie z instrukcją.

Kawa nie ma pianki.

Nieodpowiedni gatunek

kawy.

Używać kawy z większą

ilością ziaren Robusty.

Użyta kawa ziarnista nie jest

świeżo prażona.

Użyć świeższej kawy

ziarnistej.

Stopień zmielenia nie

odpowiada gatunkowi kawy

ziarnistej.

Ustawić drobny stopień

zmielenia.

Kawa jest za „kwaśna”.

Zbyt gruby stopień zmielenia

lub zbyt grubo mielona

kawa.

Ustawić drobniejszy stopień

zmielenia lub użyć drobniej

zmielonej kawy.

Nieodpowiedni gatunek

kawy.

Użyć ciemniej prażonej kawy.

Kawa jest za „gorzka”.

Zbyt drobny stopień

zmielenia lub zbyt drobno

mielona kawa.

Ustawić grubszy stopień

zmielenia lub użyć grubiej

zmielonej kawy.

Nieodpowiedni gatunek

kawy.

Użyć kawy innego gatunku.

Jeśli problem nie może zostać rozwiązany, należy koniecznie skontaktować się

z infolinią! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.

Samodzielne usuwanie drobnych usterek

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)