Bosch TES 50321 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
68
pl
Robert Bosch Hausgeräte GmbH
Naciśnij ponownie przycisk
start
(10), aby
skrócić proces zaparzania.
Parzenie z kawy mielonej
Automatyczny ekspres do kawy umożliwia
też parzenie kawy z kawy mielonej (nie z
kawy rozpuszczalnej).
Uwaga:
Funkcja aromaDoubleShot jest
nieaktywna podczas procesu parzenia kawy
z kawy mielonej.
Ważne:
Konieczne jest codzienne napełnia-
nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.
Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody
niezbędną do pracy urządzenia.
Przygotowanie
1. Otworzyć szul adkę na kawę mieloną
(4).
2. Wsypać maksymalnie 2 płaskie miarki
kawy mielonej.
Uwaga:
Nie sypać do tej szul adki ca-
łych ziaren kawy ani kawy rozpuszczal-
nej.
3. Zamknąć szul adkę (4).
4. Obracając górne pokrętło obrotowe (14)
wybierz wymagany napój (parzona jest
tylko jedna i liżanka).
5. Nacisnąć przycisk
start
(10).
Kawa jest parzona i nalewana do i liżanki.
Wskazówka:
W celu zaparzenia następnej
i liżanki kawy powtórzyć czynności. Jeżeli w
ciągu 90 sekund nie zostanie naciśnięty
żaden przycisk, następuje automatyczne
opróżnienie komory parzenia, aby zapobiec
jej przepełnieniu. Następuje płukanie urzą-
dzenia.
Pobieranie gorącej wody
¡
Niebezpieczeństwo oparzenia!
Spieniacz mleka (6) może bardzo się na-
grzewać. Spieniacz mleka (6) należy trzy-
mać wyłącznie za plastikową część.
Urządzenie musi być gotowe do pracy.
1. Podgrzaną i liżankę lub szklankę pod-
stawić pod wylot spieniacza mleka (6).
2. Ustaw obrotowy rozdzielacz (6d) w poło-
żeniu poziomym.
3. Wyciągnij spieniacz mleka (6), aby go
otworzyć. Urządzenie nagrzeje się.
Gorąca woda będzie wypływała przez
wylot spieniacza mleka (6) przez 40
sekund.
4. Aby zatrzymać proces, wciśnij spieniacz
mleka (6).
Przyrządzanie spienionego
i gorącego mleka
¡
Niebezpieczeństwo oparzenia!
Spieniacz mleka (6) może bardzo się na-
grzewać. Spieniacz mleka (6) należy trzy-
mać wyłącznie za plastikową część.
Wskazówka:
Mleko można najpierw spie-
nić, a później wlać do niego kawę, lub moż-
na spienić je oddzielnie, a następnie wlać
do kawy.
Urządzenie musi być gotowe do pracy.
1. Umieść wcześniej podgrzaną i liżankę
pod wylotem (6c).
2. Włóż rurkę doprowadzającą mleko (6e)
do zbiornika mleka.
Spis treści
- 5 Zasady bezpieczeństwa
- 6 Zawartość zestawu
- 7 Elementy obsługi
- 8 Twardość wody
- 10 Filtr wody
- 11 Ustawienia menu
- 12 Wybór stopnia zmielenia; Parzenie z kawy ziarnistej
- 13 Parzenie z kawy mielonej; Pobieranie gorącej wody; Przyrządzanie spienionego
- 14 mlek a; Konserwacja i
- 17 Porady dotyczące; Wyłączenie; Programy serwisowe; Konieczne cz yszczenie!
- 18 Odkamienianie
- 19 Czyszczenie
- 21 Akcesoria
- 22 Samodzielne usuwanie drobnych usterek
- 23 Wycz yść zaparzacz
- 24 parzącą
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)