niż w przypadku ustawienia domyślnego. - Beko CEG5311X - Instrukcja obsługi - Strona 16

Beko CEG5311X Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 43
Ładowanie instrukcji

138 / PL

Całkowicie automatyczny ekspres do kawy / Instrukcja obsługi

Przyrządź kawę espresso w większej

filiżance. Skieruj wylot pary w dół, w

stronę tacki ociekowej.

Naciśnij przycisk pary. Lamp-

ka wskaźnika pary zacznie migać.

Następnie urządzenie zacznie się

nagrzewać i odprowadzi pozostałości

wody do tacki ociekowej lub innego po-

jemnika.

Gdy lampka wskaźnika pary przestanie

migać i zacznie świecić światłem stałym,

ustaw pojemnik z mlekiem pod wylotem

pary i zanurz wylot pary w pojemniku na

głębokość około 5 cm. Gdy z wylotu zacz-

nie wydobywać się gorąca para, obracaj

pojemnik.

Wlej gorące, spienione mleko do espres-

so. Rozkoszuj się smakiem kawy.

4.6 Gorąca woda

Urządzenie może dozować gorącą wodę poprzez zwykłe naciśnięcie przycisku gorącej wody. Przycisk

gorącej wody i podświetlenie zaświecą się, sygnalizując, że urządzenie podgrzewa wodę. Gdy przycisk

gorącej wody i podświetlenie zgasną, woda będzie gotowa do podania.

4.7 Wybór trybu

Maszyna ma dwa różne ustawienia: ustawienie domyślne, tryb ECO oraz tryb szybki. W trybie ECO

urządzenie pomaga oszczędzać prąd. W trybie szybkim użytkownik może przygotować kawę szybciej

niż w przypadku ustawienia domyślnego.

Tryb ECO

Tryb szybki

Ustawienie domyślne

Podświetlenie

Nie

Tak

Tak

Parzenie wstępne*

Tak

Nie

Tak

Czas automatycznego

wyłączenia

10 minut

30 minut

20 minut

Pamięć pojemności filiżanki

Tak

Tak

Tak

Funkcja wstępnego parzenia powoduje nasiąkanie zmielonych ziaren niewielką ilością wody

w jednostce parzenia przed pełnym naciągnięciem. Powoduje to, że zmielona kawa wytwarza

większe ciśnienie w jednostce parzenia, co pomaga w wyciągnięciu wszystkich olejków oraz

pełnego zapachu mielonych ziaren.

4

Obsługa

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)